Секции
Новини

15-06-2016
News Item Проведе се пролетната среща на компаниите-членове на БАИТ
 
14-06-2016
News Item Стартира кандидатстването за „Годишни награди на b2b Media“.
БАИТ е информационен партньор на второто издание на конкурса, който ще отличи най-добрите предприемачи, най-иновативните компании, най-креативните корпоративни офиси, както и социално - отговорни кампании, използващи иновативно мислене за постигане на значими резултати.
07-06-2016
News Item Стоян Боев беше преизбран за втори мандат за член на Борда на Digital Europe
 
03-06-2016
News Item SEETEST 2016
South East European Software Testing Conference, Септември 15-16 2016, Букурещ, Румъния
Още ...

null null

Министерски съвет изготви пълно описание на процедурата за издаване на сините карти

Можете да подавате сигнали за неизпълнение на процедурата на специален електронен адрес

На 29 юни 2016г. в БАИТ постъпи от Министерски съвет /МС/ с пълно описание на процедурата в нейната последователност, през съответните държавни институции (виж прикачения файл по-долу).

Според това описание, процедурата би следвало да отнема между 1 месец и половина и 2 месеца, в зависимост колко експресна е услугата в МВР по издаване на документа разрешение за пребиваване тип „синя карта на ЕС“.

МС също създава електронен адрес bluecards@government.bg , на който фирмите могат да подават сигнали за неизпълнение на сроковете на процедурата от страна на администрацията. Този адрес се администрира от политическия кабинет на заместник министър-председателя по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, който има и ангажимента да проверява всички конкретни и коректно постъпили сигнали. При натрупване на няколко еднотипни сигнали, ще се вземат мерки за недопускане на повтарящи се проблеми.

Припомняме, че последните 4 години усилена работа на УС на БАИТ с държавната администрация доведе до отпадане на пазарния тест за списъка със ИКТ специалности, който се подписва от социалния министър в началото на всяка календарна година.

Призоваваме повече компании да започнат да използват процедурата и да споделят  опита си, за да могат да се отстраняват системните грешки  в прилагането й.

Прикачени