Секции
Новини

28-04-2015
News Item БАИТ обединява усилия с държавните институции, висшите училища и ИТ компании за развитие на електронните умения и създаване на заетост
 
21-04-2015
News Item Петър Иванов, БАИТ: Единният цифров пазар ще донесе сериозен достъп на потребителите до цифрови стоки и услуги
България има добра основа за въвеждането му, тъй като притежава най-големия ИКТ сектор в Източна Европа и висококвалифицирани специалисти, посочи еврокомисарят Андрус Ансип
16-04-2015
News Item БАИТ организира кръгла маса „Единен цифров пазар чрез е-управление и дигитално предприемачество“
Със специалното участие на Андрус Ансип, заместник председател на Европейската комисия и комисар за единния цифров пазар
27-03-2015
News Item ОС на БАИТ - новоизбрани УС и КС, нови членове на БАИТ
На 26.03.2015 г. се проведе годишното редовно общо събрание на БАИТ
Още ...

null null

БАИТ отбеляза 20-годишния си юбилей с тържествена вечеря

Специален гост на събитието беше вицепремиерът Румяна Бъчварова

С  традиционната си пролетна среща на компаниите-членове на БАИТ асоциацията отбеляза 20 години от основаването си. Събитието събра на едно място близо 50 представители от 31 компании, членуващи в асоциацията, както и гости от сродни организации от ИКТ сектора.

Досегашните девет председатели на УС на БАИТ Николай Илиев, Йордан Кисьов, Милчо Боров, Васил Христович, Васил Василев, Златко Златков, Боян Бойчев, Теодор Захов и Петър Иванов бяха удостоени с поименни плакети за особени заслуги за развитието на ИКТ в България.

Специален гост на събитието беше вицепремиерът г-жа Румяна Бъчварова, която направи експозе по актуални теми за сектора - предстоящото създаване на държавна агенция за електронно управление, както и осигуряването на необходимите кадри за ИКТ индустрията, за да може да тя да продължи да се развива с темповете, на които е способна.

„Тази седмица, на заседание на Министерски съвет, се взе решение да бъде създадена държавна агенция за електронно управление. В момента работим по цялата нормативна база, която да уреди работата на тази структура и предстои нормативните актовете да бъдат поставени на обществено обсъждане. От агенцията очакваме да е центърът, който ще ръководи процесите и ще задава стандартите на е-управлението“, посочи г-жа Бъчварова.

Вицепремиерът отговори на въпроси от присъстващите, които засягаха законодателните промени за „сините карти“, които осигуряват право на работа в ЕС на граждани от трети страни, както и за нуждите от промени в образователната система, която да създава достатъчно и квалифицирани кадри за ИКТ индустрията. 

БАИТ отбелязва годишнината и със специално юбилейно издание – „20 години БАИТ“. То е вълнуващ разказ за развитието на българската ИКТ индустрия през погледа на досегашните девет председатели на Управителния съвет. Включва информация в хронологичен ред за основните теми, по които БАИТ е работила през годините и е защитавала интересите на своите членове и ИКТ индустрията като цяло. Място в изданието намират и емблематични проекти като БАИТ Експо, „Компютър в къщи” и Наградите на БАИТ, както и европейски проекти като електронни умения, дигитално предприемачество, трансфер на технологии.

Изданието „20 години БАИТ“ може да бъде свалено от прикачения файл по-долу или да го разгледате тук. 

 

 

Прикачени