Секции
Новини

08-04-2019
News Item БАИТ е инфо партньор на технологичната конференция „LibertyBits“ 2019.
На 25.06.2019г. в София ще се проведе конференцията „LibertyBits“ 2019, посветена на личната свобода в цифровото ни съвремие.
29-03-2019
News Item БАИТ е информационен партньор на SEETEST 2019, Букурещ, 26-27 септември 2019.
SEETEST 2019 е осмото издание на международната конференция в областта на софтуерното тестване. Тя ще се състои на 26-27 септември в хотел JW Marriott Grand Hotel в Букурещ, Румъния.
14-03-2019
News Item БАИТ е информационен партньор на HR събитието „HR Summit & Career Fair Plovdiv 2019”.
Събитието ще се проведе 22 март 2019 в Международен Панаир Пловдив, палата 7 и се организира от DiTech Expo.
11-03-2019
News Item B2B TECH FORUM 2019:Cloud, AI and Blockchain Evolution ще се проведе на 29 март 2019 г в Capital Fort София.
БАИТ е партньор на B2B TECH FORUM 2019, който събира за четвърта година водещите експерти от света на информационните технологии.
Още ...

БАИТ е партньор на 8-ма годишна кръгла маса Bulgarian ICT Watch, 29.05.2019

Bulgarian ICT Watch ще се проведе от 09:30 до 14:00ч.в Международно висше бизнес училище (зала Универсум, улица "Винсент ван Гог" 7, София)

БАИТ е партньор на инициативата, а ICT Media и БАСКОМ са организатори на срещата.

От  страна на БАИТ, участие в събитието като лектори ще вземат Огнян Траянов, Председател на УС на БАИТ и Цвети Кьосева, Изпълнителен директор на Методия АД (член на БАИТ).

Инициативата през годините е провеждана с традиционното съдействие на Министерство на икономиката на Република България, Българска агенция за инвестиции, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Българска асоциация по информационни технологии и Българска аутсорсинг асоциация.

Тази година кръглата маса BULGARIAN ICT WATCH ще разшири своя фокус, за да потърси решение на основния проблем пред индустрията - недостигът на високо квалифицирани ИТ специалисти. В тази връзка в първия панел на дискусията ще бъдат обсъдени както практики за привличане на чуждестранни кадри, така и възможности отвъд тях. Ще бъде обърнато внимание на способите за задържане на талантливи специалисти в България, връщането обратно на такива, работещи в чужбина, и най-вече за развитието на ИТ специалисти на местно ниво.

Във втория панел на дискусията разяснения за насърчителните държавни политики и механизми за развитие на българския ИКТ експорт ще дадат представители на държавни институции и браншови асоциации. Панелът ще продължи със Станислава Манолова, ръководител на СТИВ в гр. Лондон, Великобритания, и Стоян Михайлов, ръководител на СТИВ в гр. Осло, Норвегия, които ще представят възможностите и изискванията за експорт на ИКТ продукти на тези пазари.

 

Информация за програмата, можете да намерите на официалната страница на събитието - https://events.ictmedia.bg

 

Регистрацията е задължителна: https://events.ictmedia.bg/event/127/registration


--