Секции
Новини

07-06-2017
News Item Огнян Траянов е новият председател на УС на БАИТ
Общото събрание на асоциацията избра нови управителен и контролен съвети за следващите 2 години
19-05-2017
News Item Управителният съвет на БАИТ свиква редовно Общо събраниe на 06 юни 2017г.
Управителният съвет на Българската асоциация по информационни технологии /БАИТ/ на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква редовно Общо събрание на членовете на БАИТ на 06.06.2017 г. (вторник) от 16:00 ч. в СТЦ ИНТЕРПРЕД, блок Б, ет.3, при следния дневен ред:
09-05-2017
News Item БАИТ е информационен партньор на Legal Edge, 18.05.2017 , София , Интерпред.
Legal Edge e първата за Югоизточна Европа международна конференция за иновации в правото.Събитието се организира от LegalTrek и е предназначена за практикуващи юристи, които се стремят да се свържат с международните лидери в областта и да привнесат правни иновации в рамките на своите правни фирми или юридически отдели.
03-05-2017
News Item БАИТ е инфо партньор на Клуб Investor.bg – Disruptive Technologies, 18.05 , София.
Tехнологичните тенденции, които създават нови пазари, Интелигентни приложения, VR, AR , Къде се намират българските компании спрямо тези тенденции? Това ще обсъдят водещи компании от различни сектори, които оперират и в България, и на външни пазари по време на второто технологично издание на Клуб Investor.bg – Disruptive Technologies, което ще се проведе на 18 май в Capital Fort.
Още ...

null null

6 компании-членове на БАИТ бяха отличени в класацията „ИКТ Топ 100“ за 2016 г.

Председателят на УС на БАИТ Огнян Траянов връчи една от наградите

6 от общо 10 раздадени награди отнесоха компании-членове на БАИТ на официалната церемония по обявяване на лидерите в класацията „ИКТ Топ 100“ на ICT Media и Computerworld.

Сред отличените като най-добри в 20-ото издание на „ИКТ Топ 100“ са: 

БТК (Vivacom) – води класацията за най-голям телекомуникационен оператор с постъпления в размер на почти 875,3 милиона лева отчетени за 2016 г.

Datecs - сектор „Хардуер“;

VMware България - сектор „Софтуер”;

Телелинк – сектор „Системна интеграция“;

Поликомп – сектор „Дистрибуция“;

Upnetix – специална награда за най-голям ръст на приходите през изминалата 2016 г.

Председателят на УС на БАИТ Огнян Траянов връчи наградата в сектор „Хардуер“ на Пенчо Илиев, изпълнителен директор на Datecs.

Петър Иванов, заместник-председател на УС на БАИТ, връчи отличието в сектор „Системна интеграция“ на Иван Житиянов, директор в Telelink.

Награди получиха още HPE, MM Solutions и  Luxoft България. В проекта “ИКТ Топ 100” тази година участват 103 компании с общ обем на техните ИТ приходи 2,022 млрд. лв. Класацията е въз основа на обективни финансови критерии - печалбата и брутните приходи от дейността за 2016 г. на български и международни компании от телекомуникационния, ИКТ и аутсорсинг секторите, опериращи на родния пазар.

„ИКТ Топ 100“ предстои да бъде качена на сайта на в. Computerworld.


*Снимките са на Юлия Лазарова, Икономедиа и Александър Главчев, в. Computerworld България.