Секции
Вие сте тук: Начало Новини Министерски съвет изготви пълно описание на процедурата за издаване на сините карти

Министерски съвет изготви пълно описание на процедурата за издаване на сините карти

Можете да подавате сигнали за неизпълнение на процедурата на специален електронен адрес

На 29 юни 2016г. в БАИТ постъпи от Министерски съвет /МС/ с пълно описание на процедурата в нейната последователност, през съответните държавни институции (виж прикачения файл по-долу).

Според това описание, процедурата би следвало да отнема между 1 месец и половина и 2 месеца, в зависимост колко експресна е услугата в МВР по издаване на документа разрешение за пребиваване тип „синя карта на ЕС“.

МС също създава електронен адрес bluecards@government.bg , на който фирмите могат да подават сигнали за неизпълнение на сроковете на процедурата от страна на администрацията. Този адрес се администрира от политическия кабинет на заместник министър-председателя по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, който има и ангажимента да проверява всички конкретни и коректно постъпили сигнали. При натрупване на няколко еднотипни сигнали, ще се вземат мерки за недопускане на повтарящи се проблеми.

Припомняме, че последните 4 години усилена работа на УС на БАИТ с държавната администрация доведе до отпадане на пазарния тест за списъка със ИКТ специалности, който се подписва от социалния министър в началото на всяка календарна година.

Призоваваме повече компании да започнат да използват процедурата и да споделят  опита си, за да могат да се отстраняват системните грешки  в прилагането й.

Прикачени
Вход


Забравена парола?