Секции
Вие сте тук: Начало Събития Изминали събития Представители на БАИТ участваха в Международна конференция „Информационните и комуникационни технологии в подкрепа на ученето през целия живот”

Представители на БАИТ участваха в Международна конференция „Информационните и комуникационни технологии в подкрепа на ученето през целия живот”

Конференцията се състоя на 10 и 11 март 2011 г в Хотел “Хилтон”, София.  Тя беше организирана от МОМН в изпълнение на проект ICT-4-LLL, посветен на ученето през целия живот и по-специално използването на ИКТ в контекста на Стратегията на МОМН за въвеждане на ИКТ в образованието.

Темата за въвеждане на ИКТ в образованието беше засегната почти от всички лектори, но основно се дискутира в пленарното заседание на 10 март следобед и по време на груповите семинари на 11 март следобед. 

Участниците в Инициативата на БАИТ “ИКТ в образованието” получиха покана с известно закъснение, но успяха да вземат участие в някои от панелите и семинарите, както и да представят хардуерни и софтуерни решения за образованието на изложбен щанд. Участваха представители на фирмите „Брейнуер”, „Едимит”, „Контракс”, Фондация „Пайдея”, „Интермедия”, Софийски Университет и др.

Конференцията, както и проекта като цяло, бяха отчетени като успешни.

От позицията на Инициативата на БАИТ, според членовете взели участие, се налага извода, че такива събития допринасят за трансформиране на българското училищно образование по посока на модерните подходи и повишаване неговата ефективност. От друга страна не се забеляза стабилна конструктивна политика на МОМН за реални институционални промени в структурата, планирането и осигуряването на един образователен пазар на технологии и модернизирането на българското училище чрез въвеждането на добрите европейски практики.

 

В момента няма критерии по които да бъде търсено. Моля добавете критерии като използвате таб 'критерии'.

Действия към документ
Вход


Забравена парола?