• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

12.04.05 „Интел“ подкрепя инициативата „Компютър вкъщи“

12 април 2005
 
Ленка Тучкова, мениджър по връзки с правителствени органи и организации в “Интел”, Ириней Бурлою, мениджър по развитие на бизнеса за Румъния и България, и Йожеф Гачал от “Интел – Унгария” дойдоха на делово посещение в БАИТ. Настоящият и предишният изпълнителен директор на Асоциацията Божидар Соколов и Веселин Янков информираха представителите на корпорацията за развитието на инициативата “Компютър вкъщи”.
 
Домакините споделиха, че за пръв път от три години представителите на различни политически сили изглежда осъзнават необходимостта от тази решителна инвестиция в конкурентоспособността на българите.
 
Тучкова и Бурлою съобщиха, че по данни на “Интел” един закупен с данъчни облекчения домашен компютър през следващите 3 години води след себе си закупуването на облагаеми стоки и услуги за над 1000 евро. В Румъния 25 000 семейства са купили домашни компютри в резултат от приемането на подобно решение.
 

Представителите на “Интел” обещаха пълно съдействие на инициативата и предложиха след изборите да я защитят пред новото правителство. Насищането на домовете ви с компютри е необходима предпоставка за доброто бъдеще на българските деца, казаха те.

Още БАИТ Новини