• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

5 компании-членове на БАИТ с отличия в „ТОП 100 на технологичните компании в България“ за 2018 г.

В 22-ото издание на традиционната класация тази година се включиха 104 компании. – от тях 29 фирми-членове на БАИТ

5 компании-членове на БАИТ са сред лидерите в класацията „ТОП 100 на технологичните компании в България“ за 2018 г.

Датекс, Виваком, ВиЕмУеър България, Солитрон България и Телелинк получиха призове в 22-рото издание на класацията, организирана от ICT Media, бяха раздадени на специална церемония снощи, 6 юни.

Награди бяха връчени в 5 категории, съответно за петте най-големи сегмента на ИТ сектора: хардуер, софтуер, системна интеграция, дистрибуция и аутсорсинг. Също така имаше и четири специални награди: за най-голям ръст на бизнеса през изминалата 2018 г., за най-висока рентабилност и за най-динамично развитие на бизнеса през последните 3 години и най-голяма ефективност. 

Председателят на УС на БАИТ Огнян Траянов връчи на Пенчо Илиев, изпълнителен директор на Датекс, приза в категория „Хардуер“. Компанията за поредна година води класацията в тази категория с приходи от продажби на хардуерни решения в размер на 212 млн. лева  за 2018 г. Над 92% от продукцията на компанията се изнася в повече от 100 държави. Датекс е и компанията с най-високи брутни приходи за 2018 г. от почти 234 млн. лева в сектор „Информационни и комуникационни технологии“ на класацията.

Телекомът Виваком отново оглави секторната класация „Телекомуникации“ с отчетените за миналата година постъпления в размер на 948 млн. лева.

Победител в сектор „Софтуер” за поредна година е ВиЕмУеър България. С приходи от над 108 млн. лева от дейността си през 2018 г., офисът на компанията в България е един от най-големите и стратегически центрове за разработки, иновации и клиентски услуги на VMware в световен мащаб, с фокус върху облачни среди, софтуерно дефиниран център за данни и автоматизация.

Телелинк също запазва лидерската си позиция в категорията „Системна интеграция” за поредна година. С общи приходи над 74 млн.лева през 2018 г. Телелинк успява да постигне ръст във всяка една от основните бизнес направления, в които работи.

Солитрон България оглави класацията в сектор „Дистрибуция“ с общи приходи от тази дейност в размер на 217 млн. лева. Успехът на компанията се дължи както на органичен ръст от предлаганите марки, така и на включването на желани от потребителите нови производители.  Компанията получи и една от 4-те специални награди – за най-ефективна компания за 2018 година. Средният приход на един служител на дистрибутора е над 1,8 млн.лева.

В 22-ото издание на традиционната класация тази година се включиха 104 компании, от тях 29 фирми-членове на БАИТ. Проектът ТОП 100 на технологичните компании в България  е въз основа на обективни финансови критерии – печалбата и брутните приходи от дейността за 2018 г. на български и международни компании от телекомуникационния, ИТ и аутсорсинг секторите, опериращи на родния пазар.

Още БАИТ Новини