• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

59 са кандидатурите само седмица след обявяването на конкурса „Дигитални новатори в образованието“

Кампанията и церемонията по награждаването се провеждат под патронажа на Министъра на образованието и науката Красимир Вълчев

 

Към този момент има общо 59 подадени кандидатури за четирите категории на конкурса – Иновативен подход за преподаване, Най-добре посрещната учебна програма от ученици и родители, Технологични иновации, Мултиплициране на иновативните учебни решения.

34 учители по различни учебни дисциплини са подали своите кандидатури лично, 25 от кандидатурите са номинации за учители.

Освен от големите градове като София, Варна, Пловдив, Благоевград, Габрово, Враца, Добрич, има подадени кандидатури и от малки населени места – с. Тополово, обл. Асеновград, с. Церова кория, обл. Велико Търново, с. Куртово Конаре и с. Марково, обл. Пловдив. 

Припомняме, че в конкурса могат да участват всички учители, обучаващи ученици от 1-ви до 12-ти клас по всички учебни дисциплини, включени в учебните програми на МОН.

Регистрацията става чрез подаване на Формуляр за кандидатстване, а крайният срок е 30.06.2020 г.

Към кандидатурите е необходимо да бъдат приложени линкове към мнения, референции, коментари от ученици и родители, подадени във Facebook, LinkedIn, учебни платформи или получени по имeйл; резултати от тестове, линкове към материали и видеоматериали.

Учителите, спечелили първо място във всяка от четирите категории ще бъдат наградени с парична награда от 1000 лв., осигурени от ТехноЛогика ЕАД, Дейта плюс ООД, CENTIO #Cybersecurity, ВиЕмУеър България ЕООД, Майкрософт България ЕООД, както и продукт за защита на персонални компютри ESET Internet Security, за по-сигурна безопасна работа online, списък с препоръки за безопасна работа от вкъщи и онлайн обучение на тема „Основни познания и практически насоки в сферата на киберсигурността“, осигурени от CENTIO #Cybersecurity, ваучер за посещение на курс по избор в ERP Academy от ERP Academy, ваучер за курс „Въведение в Agile и начини за приложение на Agile принципите в сферата на образование” от Би Толкс Аджайл ООД.

На класиралите се на 2-ро и 3-то място във всяка от четирите категории ще бъдат връчени различни материални награди – настолен компютър Dell Vostro Desktop 3668 i5-7400, 4GB, 1TB SATA, Intel graphics, DVDRW, Ubuntu, 3Y NBD с монитор Dell 22 Monitor – P2219H – 4.6cm (21.5″), принтер HP LaserJet Pro M102a А4 от Контракс АД; 3D принтер Da Vinci и графичен таблет WACOM от Вали Компютърс ООД, продукт за защита на персонални компютри ESET Internet Security, за по-сигурна безопасна работа online, списък с препоръки за безопасна работа от вкъщи и онлайн обучение на тема „Основни познания и практически насоки в сферата на киберсигурността“, осигурени от CENTIO #Cybersecurity, ваучери за посещение на курс по избор в ERP Academy от ERP Academy, ваучери за курс  “Въведение в Agile и начини за приложение на Agile принципите в сферата на образование” от Би Толкс Аджайл ООД.

Планира се наградите да бъдат връчени на официална церемония в ТехноМеджикЛенд. Датата ще бъде уточнена допълнително.

Спонсори на конкурса:

ТехноЛогика ЕАД, Контракс АД, Дейта плюс ООД, CENTIO #Cybersecurity

ВиЕмУеър България ЕООД, Майкрософт България ЕООД, Вали Компютърс ООД, ERP Academy, Би Толкс Аджайл ООД


Информационни партньори на конкурса:

DevStyler, Учители.бг

Още БАИТ Новини