• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

6 компании-членове на БАИТ с отличия в класацията „ТОП 100 на технологичните компании в България“

На специална церемония на 9 юли бяха отличени победителите в класацията на технологичните компании в България, която ICT Media организира всяка година.

Големият победител с 2 награди е PolyComp. Компанията, която е изцяло българска, беше отличена за ИТ компания на 2017 г. Надежда Генова, главен оперативен директор на PolyComp, получи наградата си от заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов. С 206,6 млн. лв. оборот дистрибуторът e лидер в класацията за „Информационни и комуникационни технологии“ в тазгодишното проучване. Компанията получи и плакет за първото си място категория „Дистрибуция на софтуерни, хардуерни и комуникационни продукти“.

Огнян Траянов, председател на УС на БАИТ връчи на Пенчо Илиев, изпълнителен директор на Datecs, приза за най-голямата хардуерна фирма у нас. Компанията за поредна година води класацията в тази категория с приходи над 156,4 млн. лева, като над 90% от продукцията се изнася в над 100 държави. Datecs, която вече 28 години е световен лидер в производството на фискални устройства и платежни терминали, спечели наградата на БАИТ за 2017 г. в категория „Компания с най-голям принос за популяризирането на имиджа на българската ИКТ индустрия по света“.

Телелинк Бизнес Сървисис беше отличен за трета поредна година в сектор „Системна интеграция” с общи приходи за реализирани иновативни проекти в размер на повече от 70 млн. лв. Владимир Данаилов, главен изпълнителен директор на Столична общинска агенция за приватизация и инвестиции, връчи наградата на Иван Житиянов, изпълнителен директор на компанията. Устойчивият ръст се дължи на сериозните усилия на Телелинк през изминалите няколко години да развиe експертиза и да разшири портфолиото от услуги, за да предлага на клиентите бизнес решения от край до край (end-to-end).

Победител в сектор „Софтуер” за втора поредна година е VMware България. С почти 89 млн. лв. от дейността си през 2017 г., VMware България се превърна в един от стратегическите центрове за разработки и иновации в световен мащаб.

За втора поредна година Vivacom е най-големият телекомуникационен оператор у нас с почти 890 млн. лв. приходи за 2017 г. Росен Тончев, директор „Информационни технологии“ във компанията, получи наградата от Владимир Владков, главен редактор на Networkworld България.

Победителят в категорията за най-динамично развитие през последните 3 години е Upnetix –  със средногодишен ръст от 31,2 %. Александър Минев, заместник-изпълнителен директор на ИАНМСП връчи плакета на Доброслав Димитров, съосновател на компанията.

В 21-ото издание на традиционната класация тази година се включиха 102 компании – от тях 32 фирми-членове на БАИТ. Проектът “ИКТ Топ 100” е въз основа на обективни финансови критерии – брутните приходи от дейността за 2017 г. на български и поделения на международни компании от телекомуникационния, ИКТ и аутсорсинг секторите, опериращи на родния пазар.

Още БАИТ Новини