• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

БАИТ е инфо партньор на АТЕЛИЕ ПО БИОТЕХНОЛОГИИ 2.0 (BIOTECH ATELIER 2.0) – МЕЖДУНАРОДЕН ФОРУМ БЕЗ АНАЛОГ В БЪЛГАРСКАТА БИОТЕХНОЛОГИЧНА ДЕЙСТВИТЕНОСТ

Единственото по рода си събитие в сферата на биотехнологиите в България събира на едно място водещи български и чуждестранни експерти с познания и опит в областта на: лекарствени продукти за модерни терапии (ATMPs), изкуствен интелект и машинно обучение в медицината (AI and machine learning in medicine), проекта MEGA, персонализирана медицина, биомаркери и биобанкиране, данни от медицинската практика (RWD/ RWE), клинични проучвания, пациентско застъпничество, достъп до финансиране и много, много други

След огромния успех и безпрецедентния интерес към пилотното издание на проекта, BIOTECH ATELIER ще се проведе за втора поредна година с още по-впечатляващи програма и лектори. Събитието ще се състои на 25 септември 2019 г. в Иновационен форум „Джон Атанасов“, „София Тех Парк“. Идеята е Ателието да се превърне в ежегодно събитие и да се разширят максимално обхвата и отзвука от него, както на локално, така и на международно ниво. Организаторите изграждат мост за сътрудничество с експерти от сферата на информационните технологии, които са пряко свързани с развитието на биотехнологиите.

Целта на инициативата, организирана от Прескрипция и Българската Асоциация за Персонализирана Медицина  (БАПЕМЕД), е да събере отново на едно място водещи български и международни експерти в сферата на иновациите и предприемачеството, катализирайки процеса на растеж и развитие на българската биотехнологична екосистема. Основателите и идеолозите на BIOTECH ATLIER са убедени в потенциала на науките за живота /life sciences/ и биотехнологиите и смятат, че ключът за успешното развитие в тази среда е в международното сътрудничество и колаборацията между наука и индустрия, които имат възможност за директен диалог по ключови теми и проблеми в деня на събитието.

В конференцията ще вземат участие водещи учени, предприемачи, бизнес лидери, визионери, футуристи, инвеститори, професионалисти и експерти, работещи активно в областта на биотехнологиите.

Миналата година, на първото Ателие по биотехнологии, събрахме 220+ участника от 15 държави от целия свят. Дискутирахме над 10 часа по 13 различни теми с 29 лектора и представители на 82 компании. Посрещнахме 5+ генерални директори; 30+ изпълнителни директори и управители; 20+ членове на управителни съвети; 20+ професионалисти в сферата на продажбите, маркетинга и бизнес развитието; 30+ консултанти и анализатори; 10+ проектни ръководители; 10+ професионалисти в сферата на човешките ресурси; 10+ представители на регулаторни органи и 50+ университетски преподаватели и студенти. През 2019 лекторите са над 40, посетителите над 300, а темите 20.

Фокусът на тазгодишното BIOTECH ATELIER 2.0 е върху: изкуствен интелект и машинно обучение в медицината (AI and machine learning in medicine), лекарствени продукти за модерни терапии (ATMPs), проекта MEGA (Million European Genome Alliance).

В допълнение, ключовите теми ще са свързани с: големи масиви от данни от употребата на лекарства (RWD/ RWE), международни проекти и партньорства, иновативни възможности за финансиране на идеи в сферата, персонализирана медицина, биомаркери и биобанкиране, клинични проучвания, и много, много други.

Специалистите в заключителната сесия на Ателието ще обменят идеи, опит и предложения в дискусия, целяща да даде отговор на фундаменталния за събитието въпрос, а именно „Възможно ли е биотехнологиите да формират 10% от брутния вътрешен продукт на България?“.

Участниците в Ателието ще имат уникалната възможност да срещнат събрани на едно място забележителни лектори, от които да почерпят познания и опит и с които да водят дискусия в сферите на експертизата им.

През тази година Биотех Ателието има и 2 сателитни събития – за интелектуална собственост и технологичен трансфер на 24 септември (https://biotech-atelier.com/iptt/) и за компютърна валидация в GMP регулативния стандарт (https://biotech-atelier.com/ecsv/) на 2 и 3 октомври.

Заповядайте и станете част от това амбициозно и  мащабно събитие с потенциал за растеж, посветено на биотехнологиите, на иновациите в тази област, както и на стимулирането на биотехнологичната индустрия в страната.

За регистрация и информация за лекторите, посетете: https://biotech-atelier.com/

Последвайте LinkedIn (http://linkedin.com/company/biotech-atelier) и Facebook (https://www.facebook.com/Biotech-Atelier-333761313830087/) страниците, за да научите последната информация около събитието.

 

Още БАИТ Новини