• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Събитие

БАИТ е инфо партньор на AI N’ CYBER CONFERENCE, 05-06.10.2022 , София Тех Парк

В рамките на двата дни, посветени на темите изкуствен интелект и кибер сигурност, ще бъдат представени отговорни решения на обществените предизвикателства чрез надежден изкуствен интелект, както и възможности за минимизиране на рисковете за киберсигурността, породени от ускоряващата се цифрова трансформация.
Детайли за събитието
05 – 06. Окт. 2022
София Тех Парк
На Живо
AI N’ CYBER

АI N’ CYBER CONFERENCE 2022 предстои в периода 05-06 октомври 2022, СОФИЯ ТЕХ ПАРК.

 Организатори на събитието са Дигитална Национална Коалиция и списание „Икономика“.

 Целта на събитието е да събере на едно място публичната администрация, лидерите в индустрията, неправителствения сектор и академията в дискусия за най-новите технологии, тенденции и предизвикателства в бързо развиващия се свят на киберсигурността и изкуствения интелект.

ПЪРВИЯТ ДЕН НА КОНФЕРЕНЦИЯТА SOFIA CYBER SEC – 05.10.2022  ще бъдат представени най-новите тенденции в областта на киберсигурността в Европа, както и дигиталните усилия на НАТО и България за справяне с „третата световна кибервойна”. Ще се търси отговор на въпроса до колко България е готова да се справи с евнтуална кибер атака. Ще се обсъдят въпросите: Може ли чрез публично-частно партньорство да се изгради дългосрочна кибер устойчивост?; Защо българската обществена среда е лесна мишена за пропагандни техники и дезинформация?; Как може да се противодейства срещу превръщането на социалните мрежи в инстумент на войната.

 

ПРЕЗ ВТОРИЯ ДЕН НА КОНФЕРЕНЦИЯТА AI & I 06.10.2022 Ще бъдат обсъдени възможностите за подготовка на българските ученици за професиите на 21 век с участието на ТУЕС, Технически университет, ПГКПИ Бургас и Софийски университет. Представители на световните технологични лидери ще представят успешни примери, свързани с интеграцията на изкуствения интелект и машинното обучение, местни иновативни разработки и възможности за междусекторно сътрудничество.Ще бъдат обсъдени мястото на етичните норми в изграждането на изкуствения интелект, както и може ли Европа да спечели надпреварата за технологично лидерство и кои са тенденциите за развитие на българската полупроводникова индустрия.

 

Повече информация можете да видите  на сайта https://www.sofiacybersec.com/

 

За допълнителни въпроси:

Стефани, stephanie@digitalalliance.bg , m.: +359 892 702 071

 

Още Събития