• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

БАИТ е инфо партньор на Energy of Tomorrow, 20 април 2023, Интер Експо Център

Първото енергийно събитие на Investor.bg - Energy of Tomorrow ще представи формите на енергия в бъдещето.

Каква ще бъде енергията на бъдещето, какво е решението за енергийна ефективност, зелена и чиста енергия, и какви са алтернативите форми на енергийно захранване и търговия с енергия? Това ще бъдат някои от темите на фокус в първото издание на специализираното събитие Energy of Tomorrow, което водещият икономически сайт Investor.bg, част от Investor Media Group, за първи път ще реализира и представи тази година. То ще се проведе на 20 април, от 14 часа в Интер Експо Център, зала Витоша, София. Аудиторията ще бъде от представители на големия и среден бизнес, представители на компаниите от сектора, консултанти, CFO мениджъри на големи компании, общини, представители на регулативни рамки и технологични компании, които ще дадат своето експертно мнение по водещите в сектора теми.

Energy of Tomorrow ще бъде официално открито от представител на Министерството на енергетиката, а след това ще се проведе ексклузивен разговор с генералния секретар на Европейската асоциация на електроенергийната индустрия Eurelectric – Кристиан Руби.

Първият панел на специализираното събитие ще бъде на тема „Зелена енергия и регулации“ и ще бъде модериран от енергийния експерт, Ралица Николова, а участници в разговора ще бъдат доц. д-р Атанас Георгиев – Декан, Ръководител на Катедра „Икономика и управление по отрасли“ и Директор на магистърската програма „Енергийни пазари и услуги” в Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, доц. д-р Иван Иванов – доцент в Техническия Университет – София, ръководител на катедра “ЮНЕСКО”, народен представител в 38-то, 39-то, 40-то и 41-то Народно събрание, Мартин Владимиров – енергийна сигурност на Европа и Балканите, енергийния преход, алтернативните енергийни технологии и геополитическите измерения на енергийните и финансовите пазари, Цветелина Пенкова – евродепутат от Групата на социалистите и демократите. По време на специализираната дискусия експертите ще обсъдят програмите и стимулите за изграждане на енергийни мощности, цената на тока, регулаторната рамка и нейната адаптация за бизнеса у нас. Други теми, които предстоят да бъдат обсъдени са споразумението за закупуване на електроенергия или така наречения PPA contract и дългосрочните договори за зелена енергия, като възможности за бизнеса.

„Иновации и енергийна ефективност“ е надсловът на втория панел на събитието, в който участие ще вземат Карел Карл – главен изпълнителен директор на Електрохолд България, Константин Киров – Ръководител отдел „Опазване на околната среда и зелени проекти“ в ПроКредит Банк, Димитър Димитров – изпълнителен директор на “Алтерко” АД и Радослав Кошков – сервизен бизнес Шнайдер електрик. Модератор на панела ще бъде Бойчо Попов – главният редактор Investor.bg, а темите, които предстои да бъдат анализирани и коментирани ще бъдат за цифровизацията като движеща сила за бъдеще с нулеви емисии, възможностите за съхранение и пренос на енергия, технологични решения за енергийна ефективност и финансиране на зелени енергийни проекти.  

Финалният панел на Energy of Tomorrow ще бъде на тема „Добри практики – Зелени енергийни паркове в услуга на бизнеса“. Деляна Петкова – енергиен редактор Investor.bg ще бъде модератор във финалната бизнес дискусия, а участници и представители от бизнеса ще са Мартин Катинов – мениджър „Енергийни проекти“ в „Аурубис България“, Ремзи Ингилизов – зам. управител на Ingiliz Group и Драгомир Иванов, основател и изпълнителен директор на Хидродженера. Разговорът между експертите ще бъде насочен към енергийната интензивност, зелените енергийни паркове в услуга на бизнеса и собствените ВЕИ паркове.

Повече информация за предстоящото събитие Energy of Tomorrow може да бъде открита на страницата на събитието – Investor Media PRO, а регистрация за запазване на място може да направите ТУК.

Генерални партньори на Energy of Tomorrow са ПроКредит Банк и Електрохолд. Основни партньори са Главболгарстрой и Умни решения Shelly, част от Алтерко. Събитието се организира и с подкрепата на Schneider Electric, Аурубис България, Индустриален Холдинг България, Конкорд Асет Мениджмънт и Енери. 

Институционални партньори са Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българската стартъп асоциация (BESCO), Институтът за енергиен мениджмънт (ЕMI), Френско-българската търговска и индустриална камара, Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) и Българска мрежа на Глобалния Договор.

Медийни партньори на Energy of Tomorrow са Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg, сп. BusinessGlobal, Webcafe.bg и Money.bg.

Още БАИТ Новини