• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

БАИТ е инфо партньор на Innovation Explorer 2020.

На 20.02.2020 в София Ивент Център ще се проведе за шеста поредна година международният форум за иновации Innovation Explorer. Организатор е агенцията за иновации Innovation Starter в медийно партньорство с Капитал.

Темата за новото издание на форума за иновации е “Closing the innovation gap”, как да се затвори пропастта в иновациите между България и света, разбира се, със закачливо намигване.

“Пропаст” е онова и реално, и метафорично пространство, което отделя България от водещите страни в областта на иновациите и икономическото развитие. Думата призовава за нашето ярко внимание, подобно на световноизвестната табела на всяка станция в лондонското метро – “Mind the gap” – „Имайте предвид дупката, пропастта.“ Обърнете внимание!“

 

Там, където има метафорично празно място обаче, било то дупка, пропаст, ниша, разбира се, има потенциал то да бъде запъленено, за да се случи нещо ново. Затова и креативната агенция на събитието за 2020 година, Havas, черпи своето вдъхновение от известния знак в лондонското метро “Min`d the gap” и го обръща така, че да звучи повече като ангажиращ призив за действие, а не като страшно предупреждение: Don`t mind the gap.

 

Защото иновациите са поле, в което човек може да бъде активен, да рискува и да вижда възможности, там където другите виждат пречки. С нашето послание искаме да вдъхновим хората да изследват темата и да направят голяма крачка напред в бъдещето. Казваме им: Don`t mind the gap на Innovation Explorer 2020.

 

Лекторите на форума отново са гости от цял свят и ще изследват неизвестното и бъдещето.

Герд Леонард (Германия) световно признат футурист; д-р Адриана Мараа (Южна Африка); теоретичен физик и технолог от екипa на космическата мисия Mars One; Тим Кемп (Англия) Pwc, лектор по лидерство; Филип Буланже (Франция), Президент на Асоциацията на професионалите оратори; Артур Пантелидес (Гърция), преподавател по критично мислене; Даниел Лорер (България), Изпълнителен директор на фонда за дялови и рискови инвестиции BrightCap Ventures, д-р Йене Асигид (Етиопия), лектор по лидерство в UNICEF и мн. други.

 

Билетите с цена за ранна регистрация са вече в продажба на www.innovationexplorer.bg до края на януари 2020 г.!

 

Събитието се организира с генералната подкрепа на UniCredit Bulbank и Kaufland и в партньорство с българската иновационна екосистема, представена от над 50 организации.

Още БАИТ Новини