• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

БАИТ е инфо партньор на трето издание на форума за иновации Innovation Explorer 2017.

Innovation Explorer 2017 ще се проведе на 23 февруари 2017 в Sofia Event Center и ще събере международни експерти по трите ключови теми: космос, бизнес, образование.

Събитието се организира от Капитал и Иновейшън Стартър, с медийната подкрепа на телевизия Bloomberg.

В категория космос, опит ще споделят, Декс Бартън (САЩ), който току-що напусна позицията си на Директор комуникации в SpaceX, за да основе компания за социални иновации Onward, след искреното си разочарование от победата на Тръмп на президентските избори в страната; Емелин Паат-Далщрьом (САЩ), която работи като Chief Impact Officer в Singularity University NASA Research Park и е дясната ръка (по неговите собствени думи) на Питър Диамантис; Шелдън Браун (САЩ), Директор на центъра за изследване на човешкото въображение “Артър Кларк” и Майк Черет (Англия), който е Директор партньорства в Climate-Kik и се бори с климатичните промени и грижата за оцеляване на човечеството. Консултанти по темите в категорията са Жан-Франсоа Клервоа, астронавт от ESA и Алесандра Вало, Директор комуникации и връзки с обществеността в ESA, които задават гледната точка към проблематиката на космоса.

 

 В категория образование, Джеймз Стикледър (САЩ), футуролог, иноватор, автор на книги, бивш директор иновации в DELL, а понастоящем преподавател в Университета на Южна Каролина (САЩ); Константин Дино (Кирицис), основател на mini MBA програмата на PwC и преподавател по стратегии за Европа и близкия Изток в четири университета, сред които: University of Surrey (UK), University of Strathclyde (UK), Henley Management College (UK), University of Nicosia (CY), както и Шелдън Браун (Калифорнийски университеит), Ерез Цалик (Израел) и Емелин Далщрьом (Singularity University) ще търсят отговор на въпроса, какво образование вече е нужно на човечеството.

 

 В категория бизнес, от една страна ще следим дебата между консултантите по иновации от някои от най-добрите агенции в света: от Швеция – Линус Бил (Eicorn), Израел – Ерез Цалик (Systematic Inventive Thinking), България – Елеонора Карнаса (Fabrika360); а от друга: между големите компании-иноватори и техните политики, стратегии и опит. Майкрософт, Хюлет Пакърд Ентърпрайз, УниКредит, Пейсера, Онтотекст ще покажат примери за подривни иновации и как се справят с  проблема за бързонарастващото знание в света и пост-истинната епоха. Шира Леви Баркан (Израел), Мат Фоли (Англия), Филип Генов (България), Филип Мутафис (България), Александър Киряков (България) са лекторите в следобедната част на форума.

 

 Отново сме подготвили и две практически работилници, този път по Agile Management с Боян Шанов от Вистеон и с Марияна Тодорова, футоролог – Forward Future Thinking.

 

 Модераторите, които ще водят дебатите тази година са Боян Бенев, SHYN, “Истории за иноватори”, Теодор Панайотов, Course Dot, категория “Космос”, Евгения Пеева-Кирова, “Заедно в час” за категория Образование, Марияна Хамънова, Cleantech за категория “Климат”, за категория Бизнес – Искрен Кръстев, председател на борда на директорите на GEM Bulgaria и Сабина Панайотова, консултант по дигитален маркетинг.

 

 В средата на деня за пръв път в рамките на събитието ще се проведе и едночасова кръгла маса по темата публично-частни иновационни партньорства, с подкрепата на представители на публичния сектор, бизнеса, академични преподаватели и международни гости.

 

Още БАИТ Новини