• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

БАИТ е информационен партньор на 4-тото издание на конференцията и творчески работилници DigitalKidZ

Събитието е посветено на технологиите в образованието и ще се проведе на 19 март в НДК.

4-тото издание на конференцията и творчески работилници DigitalKidZ ще се проведе на 19 март в НДК, съобщават от фондация “Дигиталните деца”.

Образованието на “дигиталните деца”, ефективни методики за преподаване, технологиите в образованието и тенденциите на развиващото се общество, ще бъдат във фокуса на конференцията, чийто информационен партньор е БАИТ.

Инициативата е насочена към родителите, учителите и самите деца на възраст 4-10 години и подкрепя развитието им на критично мислене и грамотност в боравенето с цифровите технологии и медии – т.нар. #eSkills, за да играят активна роля в едно приобщаващо общество.

Паралелно с обществените дискусии за застаряващите преподаватели в българското образование, все по-често се обсъжда внедряването на технологии в учебния процес и дигитализация на учебното съдържание. Работят ли технологиите в образованието обаче?

Проучванията доказват, че полезността на технологиите се наблюдава единствено, ако тяхното внедряване е обвързано с промяна в модела на обучение и интеграцията им е в пряка корелация с тенденциите за развитие на икономиката и пазара на труда. “Иновативни са не училищата, които провокират децата да пишат домашните си на iPad и са оборудвани с последни модели интерактивни дъски, а тези, които отчитат трансформацията, която технологиите налагат върху обществото и новото, дигитално поколение ученици е класните стаи,” споделя Ивелина Атанасова, организатор на DigitalKidZ. “Наричаме децата днес “дигитални” не защото боравят лесно със своите мобилни устройства, а защото не познават света преди технологиите, което ги кара да мислят, учат и комуникират по съвършено различен начин.“

Сред лекторите в програмата на DigitalKidZ са представители на МОН, представители на Института по математика и информатика към БАН, създателите на най-голямата българска платформа, посветена на науката – “Българска наука”, българските представители на Space Camp към NASA, Ашод Деранхонян от Фондация „Заслушай се“, преподаватели от средните класове, които успешно внедряват технологиите и иновативните методи на преподаване, за да повишат интереса и успеха на учениците си.

За децата традиционно е предвидена паралелна програма с творчески работилници, където могат да изследват света на роботите, да програмират своя приказка или да се забавляват, докато откриват красотата на приложната математика. и света на мравките и пчелите и как е скрито зад понятието „интелигентност на рояка“.

Билети за DigitalKidZ можете да намерите тук.

Още БАИТ Новини