• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

БАИТ е информационен партньор на 9-тото поредно издание на форума за иновации Innovation Explorer 2023

Ежегодният международен форум за иновации Innovation Explorer тази година ще се проведе на 23 февруари 2023 в зала “Джон Атанасов” в София Тех Парк.

Световно известният физик от Церн Джеймс Бийчам (Швейцария) ще бъде откриващ лектор на Innovation Explorer с послание за възможното бъдеще на човечеството.

След него на сцената ще вдъхновяват гостите социални предприемачи от Ашока в лицето на Ана Мъри (Румъния), откриватели на създателите на Уикипедия, Teach for America и многобройни социални движения в цял свят. След тях Емре Башкан (Турция), главен редактор на Харвард Бизнес Ревю Турция, ще плени гостите с лекцията си за смелостта в живота и бизнеса, участват от още консултантът по иновации на европейски проекти Карл МакФол (Швеция) и др.

Модератори отново ще бъдат емблематични български журналисти като Люба Кулезич, Миролюба Бенатова, Марио Гаврилов, Флора Стратиева, Венелин Петков, които превръщат разговора с гостите в телевизионно преживяване.

ТематаИновации за социален ръст” е подбрана в контекста на всекидневието в България, което не ни позволява да се концентрираме върху най-високите световни постижения в науката и дълбоките технологии, докато в страната все още има икономическа и политическа нестабилност, и висока степен на социално неравенство и разделение. Социален ръст на обществото исвързване на мислите” означава планиране на неговото развитие и израстване, образование и мрежи на доверие, които могат да стабилизират несигурността и разделението помежду ни.

Иновациите са приложими към всеки аспект на действителността, затова и решихме тази година да адресираме болезнените теми на българското общество през успешни истории за развитието на нашата цивилизация. Да дадем тема за размисъл на бизнеса, публичния сектор и стартиращите компании колко лесно забравяме, че само по-добре образовани и въоръжени до зъби с наука, въображение и вдъхновение ще преодолеем сегашните спешни кризи, за да превърнем България в най-доброто място за живот в света.

Форумът се реализира с генералната медийна подкрепа на Нова телевизия, Нетинфо, БНР и сп. Мениджър. Генерални ко-организатори и партньори са УниКредит Булбанк, Кауфланд, Аурубис, Софийска вода, част от Веолия, СОАПИ, Сенстейт Технолоджи, Джей Ти Ен. До края на месец януари 2023 г. може да закупите билети с цена за ранна регистрация от уебсайта на организаторите: www.innovationexplorer.bg

 

За повече информация: office@innovationstarter.bg

Още БАИТ Новини