• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

БАИТ е информационен партньор на форум Pharmacy & Healthcare Digital Summit 2023

На 18 април в Интер Експо Център-София ще се проведе форумът Pharmacy & Healthcare Digital Summit, организиран от сп. Enterprise.

Кризата, породена от коронавируса в началото на 2020 г., доведе до сериозни трусове в икономиката, вкл. и във фармацевтичния сектор. Това пренареди приоритетите и насърчи сериозно технологичното развитие на сектора.

С избухването на войната, резкият ръст на инфлацията и ръстът на вирусните инфекции след COVID секторът се изправи пред още предизвикателства, вкл. да удовлетвори засиленото търсене на лекарства и да преодолее недостига на ключови медикаменти навсякъде по света.

Хората очакват равен достъп до безопасни, модерни и финансово достъпни терапии. Това превръща фармацевтичния сектор в един от най-важните за икономиката, инвестициите и разработването и приложението на иновации.

Фармацевтичната индустрия допринася с над 530 млрд. щатски долара брутна добавена стойност към световния брутен вътрешен продукт (БВП). През последните две десетилетия стойността на търгуваните в световен мащаб фармацевтични вещества и продукти е нараснала шест пъти, от 113 млрд. щатски долара през 2000 г. до 629 млрд. долара през 2019 г., според данни, публикувани в доклада „Фармацевтичната индустрия в България“, изготвен от Институт за икономическа политика по покана на Германо-Българската индустриално-търговска камара и по възложение на фондация „Конрад Аденауер“.

За сектора вече не само развитието на цифровите технологии е важно, но и на различните специални терапии, приложението на Big Data и изкуствения интелект, подобряването на достъпа до и бързото разпространение на нови лекарства и терапии, както и изграждането на персонализираната медицина като път за трансформация на целия медицински сектор.

Експерти от фармацевтичния сектор ще представят тенденциите и иновациите в сектора и напредъкът в дигиталната стратегия за модернизиране на здравеопазването, фармацията и здравните услуги.

Вземете билет от тук: https://pharmasummit.enterprise.bg

Още БАИТ Новини