• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

БАИТ е информационен партньор на Legal Edge, 18.05.2017 , София , Интерпред.

Legal Edge e първата за Югоизточна Европа международна конференция за иновации в правото.Събитието се организира от LegalTrek и е предназначена за практикуващи юристи, които се стремят да се свържат с международните лидери в областта и да привнесат правни иновации в рамките на своите правни фирми или юридически отдели.

Впечатляващият списък международни лектори е гаранция, че всички участници ще получат реална практическа информация за текущите тенденции: NewLaw, Agile и #legaltech теми като интелигентни договори, Blockchain и изкуствен интелект.

Сред лекторите са:

Д-р Hariolf Wenzler – главен директор “Стратегии”, Baker & McKenzie. Д-р Wenzler е главен директор “Стратегии” за германските и австрийски офиси на Baker & McKenzie.Преди да се присъедини към фирмата, д-р Wenzler е бил главен изпълнителен директор на Bucerius Law School, Германия – първото и единствено частно правно училище в Германия, оглавило първите места на редица международни класации. Д-р Wenzler има богат опит по теми като стратегия, иновации и бизнес развитие. Като основател и член на управителния съвет на Европейската асоциация за право и технологии, той играе водеща роля в дебатите по теми като LegalTech и неговите последици за юридическата професия. По-рано в кариерата си той е бил изпълнителен директор на звеното, отговарящо за международното бизнес развитие на Хамбург.Преди това той е бил мениджър на Търговската камара, оглавяващ отдела помаркетинг и услуги. Д-р Wenzler е завършил икономика и политически науки и участва вуправителния съвет на редица благотворителни организации и организации в сферата наобразованието.

Alex Hamilton – главен изпълнителен директор на RadiantLaw. Г-н Hamilton е главен изпълнителен директор на RadiantLaw и адвокат с фокус върху аутсорсинга и технологичните операции, като офшоринг, бизнес процеси и аутсорсинг, подпомагащ трансформацията, информационните технологии, мрежи и системи, както и софтуерни поръчки иинтеграция и защита на данните. Ръководител на шест проекта, получили признанието на Наградите за иновативни адвокати на Financial Times. През 2010 г. е сред финалистите за наградата Иновативен адвокат на годината на Financial Times. Алекс е получил признание за работата си в сферата на аутсорсинга и технологичните операции от Chambers, Legal 500, Legal Experts и др.

Д-р Sascha Thiessen – Експертен директор на Diconium strategy. Д-р Thiessen консултира фирми, правни отдели и адвокатски кантори във връзка с нови бизнес модели, цифрови инструменти и LegalTech. Той има богат предходен опит в процеси по управление на промяната, целящи развитие на иновациите и модерно лидерство, използвайки гъвкави методологии, като канбан и дизайн мислене.

Joanna Goodman – Автор & журналист, работещ в сферата на новите технологии за вестник Law Society Gazette, част от Guardian Media Network. Г-жа Goodman е журналист на свободна практика, писател и автор. В работата си, тя обхваща технологични, бизнес и медийни теми за национални издания и анализи за корпорации, както и на ниво индустрия. Пише редовно за Law Society Gazette и The Guardian. Ключовата й специализация е в правните технологии.

Florian Glatz – Основател на Hacking.Law. Г-н Glatz е адвокат, разработчик на софтуер и университетски учен, който работи на пълен работен ден в blockchain пространството от 2013 г. насам. Като адвокат, той помага за стартиращи компании и корпорации да се ориентират из непознатите води на приложните blockchain технологии в средата на заварените правни системи. Като разработчик на софтуер, Glatz се фокусира върху софтуерно провокираните иновации в правото и финансите. Като изследовател, той изследва взаимодействието между код и право в цифровото общество.

Посетете  https://edge.legal/ за повече информация.

LegalTrek е най-добрият софтуер за управление на правната практика, ако сте клиентска ориентирана, средна правна фирма или правен отдел. Софтуерът е позволил на стотици юридически екипи да превърнат управлението и таксуването на правни проекти в разрастващ се и печеливш бизнес.

Още БАИТ Новини