• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

БАИТ е сред партньорите на международната конференция ISTA Con 2015

30 лектора от 3 континента на ISTA Con 2015. Технологични тенденции, практически и сертификационни семинари привличат експерти от страната и региона.

Петото издание на ISTA Con, международната конференция за софтуерни разработчици и експерти в осигуряването на качеството, ще се проведе на 18 и 19 ноември в Sofia Event Center (SEC) в гр. София.

 На конференцията ще присъстват доказани лектори от България, Израел, Ирландия, САЩ, Словения, Сърбия и Румъния, а изборът на сесии е съобразен със съвременните технологични тенденции. Списъкът с теми, които ще бъдат дискутирани, е разширен: DevOps, Internet of Things (IoT или т.нар. интернет на нещата), развиване на лидерски умения, предприемачество, осигуряване на качеството, платформи за разработка, облачни технологии, мобилни системи, системи за сигурност, гъвкави (Agile) методологии за разработка на софтуер, и др. Сесиите са планирани да се провеждат паралелно в 4 тематични потока.

 „ISTA Con е най-подходящото място за дискусии относно предизвикателствата, пред които са изправени експертите в процеса на създаване на софтуер. Конференцията едновременно предоставя възможности за  обмен на опит, практически занимания и сертификация. Вече 5 години стремежът ни не е само да представяме най-новите технологии, а и да създаваме професионална общност, да насърчаваме споделянето на добри практики в една приятелска атмосфера,“ каза Георги Гергинов, председател на Сдружение “Асоциация за иновации в информационните технологии“, което обединява компаниите-организатори.

 ISTA Con 2015 е събитието, което съчетава теорията с практиката, като предоставя възможност на участниците да надградят своите професионални умения, да се запознаят с колеги и да споделят опит. На 19 ноември е конферентната част, а ден по-рано – на 18 ноември, ще се проведат 8 практически семинарa.

 Нещо интересно за една от работилниците: посетителите на Java семинара, организиран в партньорство с “Европейски софтуерен институт – Център Източна Европа“, ще могат  да придобият сертификат, след като се явят на изпита  Software Developer Exam. Съдържанието на еднодневната работилница е създадено съвместно с Carnegie Mellon University, САЩ. Участниците се поставят в ролята на професионални разработчици, на които се предоставя възможност да приложат своите знания в условията на конкретно задание и в контекста на реални софтуерни проекти.

 „Authentic Examination™ оценява практическите умения за разработване на софтуер в реална среда, в сравнение с досегашните подобни изпити, оценяващи по-скоро познанията. Това позволява на компаниите да получат обективен профил на уменията за програмиране на своите служители, за да осъществят политики за привличане и развитие на таланти.  Ние в ESI CEE, в партньорство с Proxor (a Carnegie Mellon spin-off), се радваме, че ще предложим първите публични Authentic Examination™  изпити в Европа на тази конференция, която се утвърди като едно от най-значимите събития в ИКТ сектора в Източна Европа,“ каза Ивайло Георгиев, ръководител Програми в „Европейски софтуерен институт – Център Източна Европа“ (ESI CEE).

 ISTA Con се организира от пет от най-големите ИТ компании в България: SAP Labs Bulgaria, Infragistics, VMware, Musala Soft и Experian. Сред компаниите, които подкрепят организацията на конференцията, са: SBTech, eCommera, Milestone Systems, NaXex Technological Development, Axway, Software AG, Paddy Power Technology, Pluralsight, ScaleFocus, Luxoft и Telerik. Миналогодишното издание на конференцията събра повече от 600 софтуерни разработчици и ИТ специалисти. Oчакваният брой на посетители от страната и региона тази година е 750 души.

 

Още БАИТ Новини