• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

БАИТ ЕКСПО 2008 – текуща информация

Тема: акценти, форуми, съдържание

От 04 – 08 ноември 2008 г. в „Интер Експо и Конгресен Център” в София ще се проведе тринадесетото поред най-голямото специализирано изложение за информационни и комуникационни технологии БАИТ ЕКСПО 2008. Мотото на изложението тази година е „Технологията следва природата – да поемем заедно по правилния път”. „Зелената вълна” в ИТ технологиите ще бъде един акцентите в тазгодишното БАИТ ЕКСПО. Стремежът на организаторите на изложението е да популяризират продуктите на информационните технологии, водещи до ограничаване влиянието на човешката дейност върху околната среда с цел нейното опазване.

 

БАИТ ЕКСПО 2008 ще представи последни новости в областта на информационните технологии и комуникациите. На изложението структурирано в три тематични групи – хардуер; софтуерни продукти; телекомуникации, мултимедия и Интернет ще бъдат демонстрирани сървърни решения, персонални, мобилни и джобни компютри. Печатащи устройства за дома, малкия и средния по големина офис. Принтери и други периферни устройства, мрежови решения. Компоненти за асемблиране на компютърна техника, както и други новости.

 

По време на БАИТ ЕКСПО ще бъдат проведени множество фирмени конференции, форуми и семинари, представящи най-новите продукти и решения на водещи световни фирми. Пред посетителите на изложението ще бъдат демонстрирани разработки и решения за управление на бизнеса и административни услуги. Най-новото от областта на информационната сигурност, средства за мониторинг и управление на корпоративни ИТ системи, както и редица новости от българските софтуерни разработчици.

 

Договорено е участието на немската асоциация по информационни технологии, комуникации и нови медии BITCOM и немски IT фирми на изложението. Представител на BITCOM ще вземе участие в работата на ИКТ форума, организиран от ДАИТС, БАИТ и други институции. Организиран е и полудневен семинарен форум, на който немски фирми ще представят свои продукти и решения за бизнеса и администрацията. В ход е подготовката на полуден на двустранни бизнес срещи (В2В) между български и немски фирми.

 

По време на БАИТ ЕКСПО 2008 ще се проведе и вторият Национален форум за развитие на информационните технологии, организиран от ДАИТС съвместно с БАИТ, АСТЕЛ и други браншови организации. Двудневната програма предвижда доклади и дискусии по най-важните проблеми на състоянието и развитието на информационните и комуникационните технологии в България.

 

На церемонията по откриването на БАИТ ЕКСПО 2008 ще бъде връчена и традиционната годишна награда на БАИТ за изключителен принос за развитието на информационните технологии в България. Ще бъде присъдена и годишната награда за журналистически принос при отразяване на проблемите на информационното общество.

 

Ще бъде проведен и станалият вече традиционен образователен форум с подкрепата на МОН.

 

Тази година провеждащото се досега по време на Техническия панаир в Пловдив изложение PC World SW Expo ще бъде организирано в рамките на БАИТ ЕКСПО. На него български разработчици на софтуерни продукти ще покажат свои нови идеи и цялостни решения. Организатор на събитието е ICT Media Grup.

 

В ход е организацията и на още едно събитие, което ще привлече вниманието на хиляди млади хора по време на изложението. БАИТ и Българската „Федерация по електронни спортове”, в самостоятелно оформено изложбено пространство, ще организират състезания и демонстрации на кибер игри. В рамките на БАИТ ЕКСПО ще се проведат и квалификациите на българските състезатели и отбори за участието в Европейското първенство по електронни спортове.

 

Още БАИТ Новини