• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

БАИТ ЕКСПО 2008 – откриване

присъждане годишната награда за цялостна дейност и значим принос

 

БАИТ ЕКСПО 2008

 

4 – 8 ноември 2008 г.

 

Интер Експо и Конгресен Център, бул. Цариградско шосе 147, София.

 

На 3 ноември в Интер Експо Център – София бе открито Тринадесетото поред национално изложение по информационни и комуникационни технологии БАИТ ЕКСПО 2008. Тазгодишното изложение се провежда под мотото „Технологията следва природата – да поемем заедно по правилния път”.

 

БАИТ ЕКСПО официално бе открито от председателя на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС) г-н Пламен Вачков и от председателя на УС на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) г-н Боян Бойчев.

 

Сред гостите, поздравили организаторите бяха заместник-министърът на образованието и науката Кирчо Атанасов и други официални лица.

 

На церемонията беше връчена годишната награда на БАИТ за цялостна дейност и значим принос в развитието на информационните и комуникационни технологии в България. Тазгодишната награда бе присъдена на академик Петър Кендеров.

 

БАИТ ЕКСПО е най-голямото и представително събитие за българския ИКТ бранш. ДАИТС, заедно с други ведомства и фирми, е партньор на БАИТ в провеждането по време на изложението на Национален форум за развитие на информационните и комуникационни технологии на 4 ноември 2008 г., от 09:30 ч. в Интер Експо Център.

 

На 4 ноември 2008 г., от 11:00 ч. в зала номер 2 на Интер Експо Център Българската федерация по електронен спорт дава пресконференция с участието на заместник-кмета Йорданка Фандъкова и на председателя на УС на БАИТ г-н Боян Бойчев.

 

 На 7 ноември 2008 г., от 10:00 ч. в Интер Експо Център със съдействието на МОН ще се проведе Национална конференция по внедряване на ИКТ в образованието.

 

На заключителната пресконференция за БАИТ ЕКСПО 2008, на 7 ноември от 10:00 ч. в Прессклуба на БТА за трети път ще бъде присъдена и наградата на БАИТ – преносим компютър, за журналистически принос за развитие на информационните и комуникационните технологии в България.

 

 

 

Още БАИТ Новини