• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

БАИТ навърши 15 години

По случай годишнината асоциацията представи нова концепция за БАИТ Експо, най-голямото събитие в компютърния бранш в България

София 20 май 2010 г. – Българската асоциация за информационни технологии (БАИТ) отпразнува своята 15 годишнина с голямо тържество в зала МАТИ в НДК. Основните успехи на асоциацията представи нейният сегашен председател Теодор Захов. По-важните сред тях са промените в митническите тарифи, усъвършенстване на Закона за обществените поръчки и други закони, успехите като коректив на държавната политика по отношение на бранша на информационни технологии и, разбира се, организирането на най-голямото събитие в бранша БАИТ Експо. Членовете на БАИТ държат 69% от целия пазар на компютърни продукти, подчерта Захов. Той представи досегашните председатели на БАИТ и благодари на всички активни членове, които са допринесли за постиженията на най-старата ИТ организация у нас. Николай Илиев, първият председател на БАИТ през 1995 г., изпрати поздравление, в което се казва „Още в началото си давахме сметка, че най-трудната задача ще бъде да се борим с пасивността, недалновидността и с ведомствения или най-често с личния интерес на тези, които управляват правилата на играта. Сега след 15 години виждам, че нещата за съжаление не са се променили особено.”

Поздравление от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията, прочете заместник министър Първан Русинов, който от името на министъра и от свое име благодари на БАИТ за партньорството и работата в различните работни групи и пожела на асоциацията все така активно да реагира на всички нередности, с които се сблъсква в работата си с държавата.

За направеното през техните мандати говориха предишните председатели на БАИТ – Йордан Кисьов, Милчо Боров, Васил Христович, Боян Бойчев. Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) поздрави БАИТ с навършването на 15 години от учредяването й и превръщането й в най-голямата, най-представителната и влиятелна браншова организация в сферата на информационните и комуникационните технологии в България. „Особено ми е приятно да отбележа, че като член на нашата организация БАИТ дава сериозен принос за утвърждаването на авторитета на КРИБ”, се казва още в приветствието.

Като дългогодишен партньор на Българска Стопанска Камара БАИТ бе приветствана и от Камен Колев, заместник председател на БСК. Той пожела на асоциацията още много години да бъде все така успешна и активна.

„С БАИТ имаме общи цели и споделяме сходни възгледи за изграждане на информационното общество у нас, за необходимостта от радикална реформа в съществуващата действителност, което ни позволява да си сътрудничим ефективно и ползотворно”, каза Антони Славински, председател на Асоциация Телекомуникации.

По повод 15 годишнината си БАИТ представи нова разширена концепция на БАИТ Експо 2.10, която обединява нови и стари форми на бизнес изложение, нови модули като БАИТ Академия, както и възможност за реално и виртуално посещение на изложението, семинарите и дискусиите. Концепцията и изпълнението на тазгодишното БАИТ Експо 2.10 е поверено на фирма Аск, също дългогодишен партньор на БАИТ.

Още БАИТ Новини