• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

БАИТ организира кръгла маса „Единен цифров пазар чрез е-управление и дигитално предприемачество“

Със специалното участие на Андрус Ансип, заместник председател на Европейската комисия и комисар за единния цифров пазар

 

На 20 април, 2015 г. /понеделник/ от 16.00ч. в зала Средец на София хотел Балкан (бивш Шератон) ще се проведе кръгла маса на тема: „Единен цифров пазар чрез е-управление и дигитално предприемачество“, организирана от Българската асоциация по информационни технологии /БАИТ/ и евродепутатът Ева Паунова. 

Кръглата маса се провежда в рамките на проекта WATIFY, чиито изпълнител за България е БАИТ.

Темата е изключително актуална за Европейския съюз, който върви към единен цифров пазар. Това налага страните-членки да създадат свой единен цифров пазар, който да включва следните елементи – електронна свързаност на бизнеса и гражданите във всяка точка на страната, електронни услуги за бизнеса и гражданите, дигитална трансформация на икономиката, дигитално предприемачество, образование – съобразено с новите умения, необходими за дигиталния пазар, иновации и защита на информацията.

Специално участие в дискусията ще вземе заместник председателят на ЕК и комисар за единния цифров пазар Андрус Ансип, който ще направи 20-минутно експозе на тема „Доверие, услуги, прозрачност – е-правителството като ключов елемент на европейския единен цифров пазар“. В първия панел участие ще вземат също и вицепремиерите Румяна Бъчварова и Томислав Дончев, както и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и генералният директор на европейската IT асоциация Digital Europe Джон Хигинс. Вторият панел на събитието ще бъде посветен на насърчаване на дигиталното предприемачество и създаването на е-менторинг екосистема.

Към всички участници ще могат да бъдат задавани въпроси в рамките на дискусията. 

Още БАИТ Новини