• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

БАИТ УЧАСТВА В ИЗБОРА НА НОВИЯ ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР НА DIGITALEUROPE

Резултатите от гласуването бяха съобщени на 22.09.2011 г. от европейската асоциация.

Джон Хигинс е новоизбраният генерален директор на DIGITALEUROPE. Членовете на DIGITALEUROPE, сред които е и БАИТ, проведоха гласуване миналата седмица за избор на нов генерален директор. Постът остана вакантен след оттеглянето на Бриджит Косгрейв в края на месец август. Временно длъжността се изпълняваше от вицепрезидента на DIGITALEUROPE Маркус Фриц.

Новоизбраният генерален директор ще встъпи длъжност от месец ноември, когато започва мандата му. Джон Хигинс идва от Британската асоциация по информационни технологии „Интелект”, която е сред основателите на DIGITALEUROPE и има заслуги за развитието и успехите на европейската асоциация.   Той работи в ИТ индустрията от 1975 г., когато завършва Математика в Университета на Източна Англия. Притежава също диплома по счетоводство и финанси от Асоциацията на сертифицираните счетоводители. Председател е на Комитета за политически действие на WITSA (World Information Technology Services Association). През 2005 г. бива удостоен със званието Командир на Британската империя по повод на рождения ден на Кралица Елизабет.

След избирането си Джон Хигинс подчерта, че DIGITALEUROPE ще продължи да работи в тясно сътрудничество със своите членове – компании и национални асоциации, като се разширяват партньорските взаимоотношения. Европейската асоциация ще продължи да бъде коректен партньор на Европейските институции и ключови политически фигури при обсъждането на теми, свързани с развитието на икономика, базирана на иновациите и информационните технологии.

Още БАИТ Новини