• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

БАИТ променя формата на IT седмицата на България

Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) реши да направи промени в провеждането на планирания за началото на следващата седмица (29,30 ноември, 1 декември) форум BAIT Week 2.10 – IT седмицата на България в хотел Шератон.

Форумът ще се проведе под формата на няколко отделни, организирани в различно време на годината свързани събития,  всяко едно от които фокусирано върху конкретни теми касаещи развитието на ИТ в България.

Първото от тях ще се проведе в планирания период и включва конференциите „Информационната сигурност: Пресечна точка на държава, бизнес и НПО”, „Модерните информационни технологии – възможност за малките и средните предприятия” и „Е-Детство: Методики за изследване и законодателна рамка за закрила на децата в онлайн среда”.

Конференциите, които ще бъдат проведени през 2011 г. са „Цифровият дневен ред на България 2020”, “ПЧП за ИКТ проекти в България – разковниче във време на криза” и “Диалогът за е-управление в България. Минало, настояще и бъдеще”.

„От опита, който придобихме при организацията на този уникален досега формат на събитието, стигнахме до извода, че формулата може да бъде много успешна, но всяка една от  избраните теми достатъчно важна и е по-добре да бъдат фокусирани с отделни събития. Провеждането на форума в първоначално предвидения формат би отнело възможността това да бъде реализирано, поради което решихме да го променим. Има много широко поле за дебат и голяма част от ИТ бранша иска да намери аргументирани предложения, за да бъдат резултатни неговите активности. „ – заяви Теодор Захов, Председател на УС на БАИТ.

 По-подробна информация за конференциите можете да видите на: www.baitweek.eu .

Държавата заяви своята подкрепа към бранша – патрон на форума е Министър-председателя на Република България, г-н Бойко Борисов, а конференцията по киберсигурност на 29.12.2010 г. ще бъде открита лично от Вицепремиера и Министър на вътрешните работи – Цветан Цветанов.

БАИТ изказва благодарност на всички, които с готовност застанаха зад тази мащабна концепция в името на ИТ индустрията, подавайки ръка на държавата и обществото в опита за търсене на диалог като изход от кризата и изостаналостта ни от световните и европейските стандарти: 

ü  Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС)

ü  Министерство на културата

ü  Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” (ГДБОП – МВР)

ü  Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД)

ü  Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП)

ü  Международна Академия за обучение по кибер разследвания (МАОКР)

ü  Национален център за безопасен Интернет към Фондация „Приложни изследвания и комуникации“

ü  Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ)

Благодарим на спонсорите и медиите които с готовност подкрепиха Форума:

Информационна агенция „Фокус”, Българско национално радио, Дарик Радио, SAGA Technology, itForum, IDG.bg, Computerworld, IT in the press и Твоят бизнес.

 

Още БАИТ Новини