• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

Българин е сред победителите в европейките eSkills awards 2014

За 4-те категории на наградите бяха подадени 117 кандидатури от 30 страни.

Любомир Янчев, студент първи курс „Информационни технологии” в НБУ, е победител в категорията „Young Digital Talent” в европейското състезание „eSkills awards 2014” с проекта си „Компютерен анализ на изображения от имунохистохимия”.

 

Наградата e еднодневно посещение на Cisco live в Милано (януари 2015 г.), 1:1 срещи с ВИП представители на компанията, покана от местния офис за срещи с мениджъри на високо ниво и техническо демо. Тя беше връчена от Пьотр Плута, Senior Manager Corporate Affairs Cisco Europe, който каза, че е изключително щастлив именно Cisco да награди толкова силен проект.

 

Резултатите от състезанието бяха обявени на 30.10.2014 г. в Рим, Италия, в рамките на заключителната, на централно европейско ниво, конференция по проекта „e-Skills for Jobs 2014”.

 

Националните асоциации имаха право да подават кандидатури в 4, от общо 5 категории: Young Digital Talent, Digital citizenship, Outstanding use of ICT for teaching и Digital Entrepreneurship. За петата „Most active job seeker” кандидатури се подаваха от Telecentre Europe.

 

БАИТ направи номинациите си на база на най-добрите резултати от конкурса Наградите на БАИТ 2013 г. И четирите български номинации бяха много силни и сме изключително щастливи, че наш представител успя да вземе голямата награда в една от категориите. За 4-те категории бяха подадени 117 кандидатури от 30 страни, участващи с проекта.

 

Всички победители в отделните категории могат да се видят тук: eSkills for Jobs European competition: http://bit.ly/1yJZPsJ

 

За проекта E-skills for jobs 2014

Това е проект на Digital Europe и EuropeanSchool.net, който се реализира едновременно във всички страни-членки на ЕС. Изпълнител за България е БАИТ. http://idg.bg/eskills2014

https://www.facebook.com/eskills4jobsBG

Още БАИТ Новини