• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина от член на БАИТ

Delta.BG получи Зелен оскар в категория – Технологии, IT продукти и услуги

Официалната церемония по награждаване на отличените компании бе на 10 май 2024 г.

Delta.BG получи Зелен оскар в категория – Технологии, IT продукти и услуги на 14-тото издание на конкурса “Най-зелените компании на България 2024”, организиран от b2b Media.

Официалната церемония по награждаване на отличените компании бе на 10 май 2024 г. в хотел Хилтън София. Сред призьорите в другите категории бяха bTV, Kaufland, Девин, Уникредит Булбанк и др.

“Радваме се, че името на Delta.BG бе вписано и свети в зелено, редом с имената на популярни компании с устойчиви политики, а получената награда ни мотивира да си поставяме по-високи цели!”, коментира Драгомир Желев, CEO на Delta.BG.

“Delta.BG участва в конкурса за първи път, а кандидатурата ни бе базирана на нашия Green Cloud – инфраструктурата ни е разгърната в дейта център Equinix, в който се използва само сертифицирана зелена енергия от ВЕИ!”, коментира Боряна Попова, Директор маркетинг и бизнес развитие. “Да, плащаме по-висока цена за това, но осъзнаваме, че го дължим на обществото и го правим за бъдещето на нашите деца и в подкрепа на един по-устойчив и зелен свят!”

Зеленият конкурс търси устойчивите и ESG лидери, за да оцени и отличи най-зелените компании в България. До момента в конкурса са участвали над 900 компании, а през 2024 г. броят на кандидатурите е над 100!

Delta.BG е утвърден лидер в сегмента с облачните услуги, като предлага публичен клауд, базиран на OpenStack и изгражда специализирани инфраструктурни решения, в т.ч. частен и хибриден клауд. Инфраструктурата на компанията е разгърната в центрове за данни Equinix, а порфолиото от услуги включва и наети сървъри и колокация, както и системна администрация. Компанията изгражда и развива и своя security линия, в т.ч. с услуги, като Backup-as-a-Service и DDoS защита в глобална Anycast мрежа с капацитет 12 Tbps (network edge capacity) и 20 PoP,  един от които в София.