• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

Елена Маринова, член на УС на БАИТ и председател на Инициатива „Образование” участва в кръглата маса по проекта Топ ИКТ Работодател

БАИТ беше партньор на проекта "ТОП ИКТ Работодател", който се осъществи за първи път през 2012 г. като инициатива на JobTiger и ICT Media, член на БАИТ.

 

 

На 10.10.2012 г. в Зала Роял на Хотел Шератон се проведе кръгла маса на тема „Тенденции и нагласи в ИКТ бранша: достатъчно добри ли са „добрите HR практики” и какво е влиянието им върху ангажираността на служителите?“.

Бяха представени и дискутирани изводите от проучването сред българските ИКТ компании, реализирано от агенцията AAA по поръчка на JobTiger и ICT Media. На събитието експерти от публичния и частния сектор имаха възможност да дискутират наболели теми, свързани с образованието, кариерното ориентиране и квалификацията на българските студенти, както и с решаването на казуса с дефицита на ИКТ специалисти. Конференцията си постави за цел да потърси и отговорите на въпроси, свързани с професионални казуси от ежедневието на HR-ръководителите и мениджърите в ИКТ компаниите, засягащи различните аспекти на управлението и развитието на човешките ресурси.

В дискусията активно участие взе и Елена Маринова, член на УС на БАИТ и председател на Инициатива „Образование”.

След кръглата маса се състоя церемония по връчване на наградите от конкурса Топ ИКТ Работодател 2012.

Сирма Бизнес Консултинг взе приза за най-добър работодател в ИКТ бранша за 2012 година в конкурса „ТОП ИКТ Работодател” – 2012 г. Победителите в конкурса, базиран на резултатите от едноименното проучване, в отделните категории по бизнес сектори са:

– Сектор “Развой на софтуер” – Зеебургер Информатик

– Сектор “Продажби на софтуер, хардуер и комуникационна техника на крайни клиенти ” – Ериксон Телекъмюникейшънс България

– Сектор “Системна интеграция” – Сирма Бизнес Консултинг

– Сектор “ИТ услуги“ – Станга

Още БАИТ Новини