• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

ИКТ секторът обсъди дигитализацията в Столична община с кандидатите за кмет и общински съветници на ГЕРБ-СДС

На 10 октомври се проведе среща с кандидата за кмет на София Антон Хекимян и кандидатите за общински съветници на ГЕРБ-СДС Любомир Минчев, адв. Георги Георгиев и Владимир Данаилов.

В дискусията се включиха представители на Управителния и Контролния съвети на БАИТ, както и представители на сродните ИКТ организации. Целта на срещата беше представителите на ИТ сектора да се запознаят с плановете и стратегиите за дигитализация на общинския сектор в столицата.

Кандидатите от ГЕРБ представиха приоритетите на предизборната си програма. Те посочиха реализирани в текущия мандат инициативи по отношение на информационните и комуникационни технологии, като например улесненото ползване на градски транспорт с дигитална карта.

Участие в дискусията взеха представители на 11 компании, членове на БАИТ, които имаха възможност да поставят на обсъждане актуални теми като местата в детски градини и училища, сметосъбирането и цифровизирането на услугите на Столична община и 24-те района на столицата.

ИТ секторът призова грижата за гражданите и дигитализацията да бъдат поставени на преден план, като се използват в максимален капацитет наличните цифрови решения и технологии.

В заключение, кандидатът за общински съветник с ресор ИТ Любомир Минчев, по чиято покана бе организирана срещата, отправи предложение форматът да бъде институционализиран и представители на ИКТ организациите да създадат технологичен тинк-танк, който да подпомага общината с експертиза.

Още БАИТ Новини