• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

БАИТ ЕКСПО 2008 – наградите за журналистика

Тема: БАИТ обяви носителя на годишната стипендия за обучение

7 ноември 2008 г., София. За трета поред година бяха връчени наградите за журналистика на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) за значим принос в развитието на информационните и комуникационни технологии в България.

 

Оценката на журналистическите материали беше извършена от жури в състав: Лъчезар Точев, преподавател по журналистика в Софийския университет „Свети Климент Охридски“– председател  и членове – Златко Златков, управител на фирма „Комел Софт Мултимедия“ и заместник-председател на  БАИТ и Даниела Стефанова, носител на голямата награда за журналистика за 2006 г. Комисията предложи на УС на БАИТ и той одобри за награждаване следните журналисти:

 

1-во място заема предаването на БТВ „Репортерите“ със заглавие „Алчни Хакери“, автор: Константин Караджов, оператори: Борис Пинтев и Любомир Вучков, монтаж: Адриана Алексиева и Продуцент: Гена Трайкова. Предаването разбработва темата за кражбата на лични данни през Интернет и извършваните с тях измами, като тръгва от частния случай, за да стигне до поучителни за цялата общественост обобщения. Темата има изключителна обществена значимост и е напълно съобразена с телевизионната журналистическа технология и поетика.

 

2-ро място бе присъдено на предаването „Ентър“ на Районен телевизионен център Русе с автори: Емил Димитров и Емил Милков от студио „Милди“, Русе. Предаването е периодично, магазинно и засяга много теми. По оценка на журито неговите автори, млади и перспективни младежи, имат всички шансове  догодина да попаднат в челото на конкурса на БАИТ.

 

3-то място  заема Моника Моралийска. Тя пише за списание „Ютилитис“. Нейните материали спечелиха вниманието на журито със задълбочените си коментари и прегледи.

 

За шеста поред година  БАИТ дава стипендия, която се обявява и присъжда заедно с именните стипендии на Фондация Еврика“. Стипендията е за студент в областта на информатиката и компютърните технологии. Велислава Спасова е тазгодишният носител на стипендията. Тя ще й бъде връчена от председателя на УС на БАИТ г-н Боян Бойчев на церемония, която ще се състои на 4 декември 2008 г. от 13:00 ч. в Националния политехнически музей.

 

На заключителна пресконференция за БАИТ ЕКПО 2008 от Столичната община изразиха удовлетворение от проведения 5-дневен фестивал на компютъра за ученици по време на изложението. За първи път под мотото „Компютърът моят приятел“, институции и организации представиха свои дейности и проекти, насочени към безопасния Интернет за деца и използването на новите информационни и комуникационни технологии за обучение, общуване и развлечение.

Още БАИТ Новини