• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

Известен е вече победителят в онлайн играта „Зона на риск“

Наградите са осигурени в рамките на проекта „Европейска седмица на е-уменията 2012”

Денис Тренчев от Технологично училище „Електронни системи“ в София е големият победител в състезанието за ученици в онлайн играта „Зона на риск“, обявено от Националния център за безопасен Интернет при Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ и Асоциация „Родители“ и подкрепено от Проекта „Европейска седмица на е-уменията 2012 г.”, чийто изпълнител за България е БАИТ .

Денис, на 15 г.,  победи другите конкуренти със събрани 1127 точки – с 44 точки пред класирала се на второ място ученичка от 9-а френска гимназия в София.

На второ място се класира Катерина Кръстева, на 18 г., от 9 ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“ с 1083 точки, гр. София, а трети е Даниел Миленков, на 18 г., от същата гимназия с 1045 точки.

На 7 февруари – Международния ден за безопасен Интернет, Националният център за безопасен Интернет представи за първи път най-новата образователна триизмерна видео игра от типа куест Zone of Risk, разработена съвместно с екипа на сайта Dechica.com. Целта на играта е да се разгадаят погрешните стъпки на главната героиня Марина, които са довели до нейното изчезване.

Уменията за безопасно сърфиране включват комбинация от критично мислене, технически умения и чувство за отговорност, които се развиват с годините и опита в Мрежата. Zone of Risk дава възможност на младите интернет потребители да се запознаят с реални рискови ситуации и да тестват уменията си да се справят с тях в безопасна среда, като по този начин трупат важен жизнен опит и обогатяват набора си от виртуални умения.

Безопасният Интернет е сред акцентите на Европейската седмица на е-уменията 2012 г. у нас.

За един месец над 6000 ученика посетиха сайта на играта, над 1800 играха и 684 успяха да стигнат до края.

Победителят ще получи таблет, защитен с ESET Mobile Security, и 1-годишен лиценз за ESET Smart Security, който ще му бъде връчен на 17 март по време на форума за студенти и млади професионалисти „Ключ“ в УНСС в София, който ще се проведе в рамките на проект „Европейска седмица на е-уменията 2012 г.” . Класиралите се на второ и трето място получават 1-годишен лиценз за ESET Mobile Security и за ESET Smart Security и 1-годишен лиценз за ESET Mobile Security и за ESET NOD32 Antivirus.

Наградите за победителите са осигурени по проекта „Европейска седмица на е-уменията 2012“ от „Хай Компютърс“ ЕООД – изключителен представител на производителя на антивирусната програма NOD32. Проектът в България се реализира от БАИТ.

Още БАИТ Новини