• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

Журито на конкурса „Дигитални новатори в образованието“ определи носителите на наградите

Имената на отличените учители ще бъдат оповестени на официална церемония в ТехноМеджикЛенд

На заседание на журито, което включва членовете на Управителния и Контролния съвет на БАИТ, бяха отличени 12 учители от първо до трето място в категориите на конкурса Иновативен подход за преподаване, Най-добре посрещната учебна програма от ученици и родители, Технологични иновации, Мултиплициране на иновативните учебни решения. Журито реши да бъде присъдена и една поощрителна награда в категория Иновативен подход за преподаване.

Общият брой кандидатури, които бяха подадени в четирите категории на конкурса е 228. Най-много учители кандидатстваха в категорията Иновативен подход за преподаване – 87. За категории Най-добре посрещната учебна програма от ученици и родители33 кандидатури, Технологични иновации62 кандидатури, Мултиплициране на иновативните учебни решения 46 кандидатури.

Имената на отличените учители ще бъдат оповестени на официална церемония в ТехноМеджикЛенд (в Тех Парк София), на 23.07.2020 г. от 13.00 ч. Предвид епидемиологичната обстановка в страната, ще бъдат поканени единствено отличените учители, спонсорите на конкурса, които ще връчат наградите и представители на медиите.

Учителите, спечелили първо място във всяка от четирите категории ще бъдат наградени с парична награда от 1000 лв., осигурени от ТехноЛогика ЕАД, Дейта плюс ООД, CENTIO #Cybersecurity, ВиЕмУеър България ЕООД, Майкрософт България ЕООД, както и продукт за защита на персонални компютри ESET Internet Security, за по-сигурна безопасна работа online, списък с препоръки за безопасна работа от вкъщи и онлайн обучение на тема „Основни познания и практически насоки в сферата на киберсигурността“, осигурени от CENTIO #Cybersecurity, ваучер за посещение на курс по избор в ERP Academy от ERP Academy, ваучер за курс „Въведение в Agile и начини за приложение на Agile принципите в сферата на образование” от Би Толкс Аджайл ООД, пакет за професионално ориентиране на учениците, осигурен от Знам.бе.

На класиралите се на 2-ро и 3-то място във всяка от четирите категории ще бъдат връчени различни материални награди – настолен компютър Dell Vostro Desktop 3668 i5-7400, 4GB, 1TB SATA, Intel graphics, DVDRW, Ubuntu, 3Y NBD с монитор Dell 22 Monitor – P2219H – 4.6cm (21.5″), принтер HP LaserJet Pro M102a А4 от Контракс АД; 3D принтер Da Vinci и графичен таблет WACOM от Вали Компютърс ООД, продукт за защита на персонални компютри ESET Internet Security, за по-сигурна безопасна работа online, списък с препоръки за безопасна работа от вкъщи и онлайн обучение на тема „Основни познания и практически насоки в сферата на киберсигурността“, осигурени от CENTIO #Cybersecurity, таблет VEXIA PORTABLET STRONGER CPU Intel Z8350, HD 10.1″ IPS, RAM 4GB, SSD 64GB, Windows 10, осигурен от Кейсием ЕООД, таблети Lenovo Yoga Smart Tab с калъф от VIVACOM, ваучери за посещение на курс по избор в ERP Academy от ERP Academy, ваучери за курс  “Въведение в Agile и начини за приложение на Agile принципите в сферата на образование” от Би Толкс Аджайл ООД, пакет за професионално ориентиране на учениците, осигурен от Знам.бе

Спонсори на конкурса:

ТехноЛогика ЕАД, Контракс АД, Дейта плюс ООД,

CENTIO #Cybersecurity, ВиЕмУеър България ЕООД, Майкрософт България ЕООД,

Вали Компютърс ООД, Кейсием ЕООД, VIVACOM,

ERP Academy, bTalks Agile, Знам.бе

 

Информационни партньори:

 

DevStyleR, Учители.бг

 

Още БАИТ Новини