• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина от член на БАИТ

Methodia стартира две инициативи за млади таланти в IT сферата

Първата от тях е технологичният хакатон ‘M-Codelab’ с предизвикателство ‘Green Planet Challenge‘. През март 2024 г. също така за поредна година стартира Java Training Academy.

Methodia е водеща технологична компания, която разработва собствени софтуерни продукти за енергийната и ютилити индустрии. Портфолиото на компанията включва решения за автоматизация, оптимизация и управление на комплексни оперативни дейности на доставчици на електричество, газ, вода, отопление и други комунални услуги. Вярвайки, че сътрудничеството между университетите и бизнеса е ключът към успешното прилагане на теоретичните знания в практиката, Methodia създава своята образователна инициатива Exceedia, с основен фокус обучителни академии и събития.

През месец март Methodia стартира две инициативи с участието на млади таланти в IT сферата. Първата от тях е технологичният хакатон ‘M-Codelab’. Предизвикателството, пред което се изправят участниците в тазгодишното състезание, отново е свързано с опазването на околната среда и технологиите, а именно – ‘Green Planet Challenge‘. След успеха на първото издание на тема „Smart technologies for cleaning and preserving the marine ecosystem“, което бе проведено на територията и съвместно с ТУ-Варна, тази година събитието ще бъде изцяло онлайн, като по този начин повече участници имат възможността да се включат със своите креативни решения. Под ръководството на опитни ментори от технологичната индустрия, те ще имат на разположение един месец, за да разработят иновативни решения, свързани с изменението на климата и намаляване на негативното въздействие върху околната среда. С акцент върху екологичните иновации, това събитие обещава да вдъхнови следващото поколение лидери в устойчивите технологии.

През март 2024 г. също така за поредна година стартира Java Training Academy. В Академията по Java програмиране участниците ще се впуснат в безплатно интензивно, практическо обучение в малки групи. От овладяване на техническите аспекти, до изграждане на критично мислене и умения за решаване на конкретни казуси, Академията на Methodia предлага комплексен учебен опит, съобразен с реалните нужди на бизнеса. През целия курс на обучение участниците ще получават подкрепа от опитни ментори от компанията, придобивайки увереност, че са добре подготвени да започнат своето успешно професионално развитие. След приключване на Академията и преминат финален изпит, на най-добре представилите се ще бъде предложена стажантска позиция в компанията.