• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

„Мистър/Мисис Иконономика“ 2006

Златко Златков, председател на БАИТ, стана "Мистър Икономика" за 2006 г.

Златко Златков, председател на Българската асоциация по информационни технологии, получи престижната награда в конкурса „Мистър/мисис икономика 2006“ за принос в развитието на българската индустрия.

Той бе номиниран за дейността си като председател на най-голямата и влиятелна браншова организация в сектора на информационните и комуникационни технологии и по-специално „за заслугите и непоколебимостта му, за последователната политика, която БАИТ провежда срещу деформациите и корупцията при провеждането на търгове за обществени поръчки в сферата на информационните технологии”.
В мотивите за неговата номинация се посочва още, че „БАИТ има не само изключително активна и принципна позиция в редица конкретни ситуации без оглед на това интересите на кой високопоставен държавен служител се засягат, но и непрестанно се стреми да подпомага усъвършенстването на нормативната база, която да гарантира условия на прозрачност и равнопоставеност при провеждане на търговете и в защита на интересите на държавата. С принципната си и непримирима позиция срещу корупцията в сектора на обществените поръчки, като използва всички възможни способи за влияние БАИТ и неговият председател не само защитават интересите на членовете на асоциацията и всички останали фирми в сектора, но и активно съдействат за установяване на нормална пазарна икономика в страната и хармонизирането й с европейския пазар.” Посочва се още, че БАИТ е организатор и на най-голямото в България специализирано изложение по информационни и комуникационни технологии БАИТ ЕКСПО.
 
Наградата „Мистър/мисис икономика 2006″ в раздела за цялостен принос в развитието на националната икономика бе дадена на Министерския съвет на Република България и бе връчена на министъра на икономиката и енергетикатаРумен Овчаров. Наградата за принос в развитието на небанковия финансов сектор получи Бистра Илкова, Изпълнителен директор на Българска фондова борса.
Наградите бяха връчени на тържествена церемония в хотел „Шаратон” в присъствието на много политици и представители на българския икономически и финансов елит, на медиите.
Конкурсът се провежда за единадесети пореден път и негови организатори са сп. „Икономика” и Асоциацията на индустриалния капитал в България. Носители през годините на тези най-престижни награди в сферата на икономиката  са изтъкнати министри, индустриалци и финансисти, ръководители на неправителствени организации и др.
Номинираните за наградите се определят чрез широка обществена анкета, а сред тях експертно жури от над 200 изявени личности в областта на икономическата наука, бизнеса, финансите, политиката и медиите определят чрез тайно гласуване  победителите в отделните категории.
 
Наградата на г-н Златков доказва, че в държавата ни има воля за преодоляване на деформациите на пазара и корупцията при провеждане на търговете за обществени поръчки, че последователната и принципна политика, която БАИТ неотклонно провежда от години срещу тези негативни явления, среща все по-силна симпатия и подкрепа.

Още БАИТ Новини