• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

Наградите на БАИТ за журналистика 2007

БАИТ ПРИСЪДИ НАГРАДИ ЗА ЖУРНАЛИСТИКА 2007
 
5 ноември 2007 г., София. За втора поред година бяха връчени наградите за журналистика на БАИТ за значим принос в развитието на информационните и комуникационни технологии в България.
 
Наградите на БАИТ се връчват с цел да удостоят с признание и да поощрят журналистите, които спомагат за популяризирането и решаването на задачите, свързани с развитието на информационните и комуникационни технологии. С наградата се отличават журналисти, чиито творби са показали висок професионализъм, обективност, гражданска доблест и принципност при отразяване на проблематиката.
 
Оценката на журналистическите материали беше извършена от жури, включващо представители на бранша, изтъкнати журналисти и представители на академичните среди.
 
Председателят на журито Лъчезар Точев от ФЖМК при Софийския университет „Свети Климент Охридски” и членове:Златко Златков, управител на фирма „Комел Софт Мултимедия” и заместник-председател на БАИТ и Георги Балански, управител и главен редактор на издателство „Ню Текник Пъблишинг”, предложиха на УС на БАИТ и той одобри за награждаване следните журналисти:
 
ДЕНИЦА ДЖЕНЕВА от Вестник „Info Week” получава Голямата награда – Диплом на БАИТ и преносим компютър. Първата награда се присъжда на авторката за това, че от нейните текстове човек може не само да се информира, не само да разбере същината на явленията в IT сектора, но и да си изгради пълна картина на ставащото и у нас, и около нас в сектора – политики, липси на политики, пазарни и PR манипулации – всичко това не е убягнало на аналитичния поглед на журналистката, а острото й пери ни прави напълно съпричастни към проблематиката.
 
ВТОРА НАГРАДА и Диплом на БАИТ за аналитични материали, пряко свързани с IT пазара у нас, се присъжда наДАНИЕЛА СТЕФАНОВА от Вестник „Дневник”. Журналистката е положила усилия, за да събере информация за своите задълбочени коментари на някои съвсем не-пазарни явления в IT сектора.
 
ТРЕТА НАГРАДА и Диплом на БАИТ за интервю и репортаж се присъжда на ГЕРГАНА МАНЧЕВА от Радио България, БНР. В своите разработки авторката е обединила темата на информационните технологии с проблемите на българското образование, нашумели толкова много през последните седмици.
 
ПООЩРИТЕЛНА НАГРАДА и Диплом на БАИТ се присъжда на НИНА ЦАНЕВА от Програма „Христо Ботев”, БНР.Наградата се връчва за личната ангажираност на журналистката по широк кръг теми от информационните и комуникационни технологии. Макар тези теми, да се всекидневие за повечето хора в първото десетилетие на 21-ви век, за още повече българи това продължава да бъде скучна и дори досадна материя. Тяхната неосведоменост обаче ги изважда от тяхното съвремие, те имат нужда да бъдат поведени и подпомогнати. Личният ангажимент, който демонстрира авторката представлява своеобразен прозорец, през който неизкушените от темата слушатели могат да получат информация от първа ръка, да преминат бариерата на строгия професионализъм в IT областта.

Още БАИТ Новини