• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

Национално състезание: онлайн игра за родители и деца „Семейни дуели“

В рамките на европейския проект „e-Skills for New Jobs 2014”

Децата ни са активни потребители на електронни устройства и онлайн съдържание, което често ни притеснява. Сравняваме детството им със собственото, в което сме били активни създатели на игрите си. Понякога не харесваме игрите и филмчетата, които гледат. И не знаем какво да направим за да сме хем заедно, хем щастливи, хем сигурни, че това, което правим е за тяхно добро. Едно от най-важните условия, за да бъдaт децата по-добрe защитени в онлайн среда, е те отрано да изпробват възможностите й с участието на родител.

            За да направи съвместното изследване на интернет забавно и полезно, Националният център за безопасен интернет с подкрепата на Кабината.ком и Българската асоциация по информационни технологии и в рамките на европейския проект „e-Skills for New Jobs 2014” разработиха семейната онлайн игра-викторина „Семейни дуели“ и ще обявят национално състезание между семейни отбори на 13 юни. За победителите през първия месец на играта има предвидени награди, осигурени от „Компютър 2000“, „Сентио“, „Сиела Норма“, „Фрекълз“ и Представителството на ЕК в България. Голямата награда е таблет.

            Онлайн играта „Семейни дуели“ има няколко съществени качества:

–       играе се от семеен отбор – поне един родител и едно дете;

–       може да се играе от всички видове компютърни устройства, включително мобилни телефони;

–       позволява прехвърляне на въпрос от един на друг участник от семейния отбор;

–       при набиране на определен брой точки отборът може сам да създава въпроси, за което получава допълнителни точки;

–       част от хилядите предварително подготвени въпроси са свързани с познанията за безопасно ползване на интернет и мобилни устройства.

Официалното обявяване на старта на играта ще се състои на 13 юни от 10:00 часа в Представителството на ЕК в България – Дома на Европа, ул. „Раковски“ № 124 в рамките на 3-дневно събитие на Фондация „Приложни изследвания и комуникации“:

ECAhack Game Jam, 13-15 юни, 2014
––––––––––––––––––––

            На 13 юни в Дома на Европа (ул. „Раковски“ № 124, от 10 до 17 ч.) програмисти, студенти и бащи ще видят примери на хоби-програмиране, приложения, направени специално от бащи за децата им и платформата, която ще се използва през уикенда с децата, за да преживеят направата на първото си мобилно приложение, техен анимационен филм или друго електронно съдържание.

            През следващите два дни (14-15 юни), в залата на Фондация „Приложни изследвания и комуникации“, ул. „Александър Жендов“ № 5, заедно бащи и деца ще измислят игри, ще ги “вкарват” в телефона и ще го учат да играе. Децата ще направят по една проста игра, ще минат през формулирането на евристиките, чрез които приложението играе срещу хората и ще играят много.

Още БАИТ Новини