• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

Обявяване на победителите от финалния кръг на конкурса по програмиране – CodeIT , Сезон 2013-2014.

В рамките на проекта E-skills for Jobs 2014, който в България се реализира от БАИТ, като подизпълнител на Digital Europe.

На 12.05.2014 г. се проведе  Церемония по награждаване по повод на  финала  и обявяване на победителите от финалния кръг на конкурса по програмиране  – CodeIT , Сезон 2013-2014.  

Домакин на събитието беше Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи“, а специални гости – Росен Плевнелиев, Президент на Република България и Пьотр Митричев – гуру в състезателното програмиране, Русия.

БАИТ връчи наградата на Добрик Георгиев, класирал се на 8 място в топ 12 на призьорите.  Шестият кръг на състезанието се проведе под патронажа на БАИТ и в рамките на проекта E-skills for Jobs 2014, който в България се реализира от БАИТ, като подизпълнител на Digital Europe.

Това е мащабна информационна кампания, която има за цел да повиши информираността на европейските граждани за ИКТ образование, обучение, работни места, както и други възможности, които са достъпни за хора с електронните умения – тези, които знаят как да използват ефективно цифрови технологии. В момента в Европа има 900 000 свободни работни места. ЕК вижда ИТ като важна част от борбата за намаляване на безработицата.  

С  тази кампания ще се информират студенти, безработни хора, ИКТ професионалисти и малките и средни предприятия за широката гама от възможност, които дава ИКТ. Кампания се реализира едновременно в 31 европейски страни. БАИТ, чрез своята комисия по образование и чрез общата браншова група по образование, работи активно за този процес.

Още БАИТ Новини