• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

Огнян Траянов е новият председател на УС на БАИТ

Общото събрание на асоциацията избра нови управителен и контролен съвети за следващите 2 години

Огнян Траянов е новият председател на УС на БАИТ, избран единодушно на редовното отчетно изборно Общо събрание на асоциацията, което се проведе на 6 юни 2017 г. Преди това той бе член на Контролния съвет на асоциацията.

Огнян Траянов е собственик и изпълнителен директор на софтуерната компания ТехноЛогика ЕАД и на нейния център за 3D решения – ДиТра. Той е магистър – инженер от  ТУ–София и е работил е в сферата на изкуствения интелект като научен сътрудник в институт „Интерпрограма“. Председател е на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Огнян Траянов е първият носител на наградата  „За принос в развитието на ИКТ“ в конкурса „Мистър Икономика 2012“.

Почетен консул е на Република Филипини в България.

 

„Ще има последователност в политиките, стратегиите и действията, които очертаха и реализираха предишните ръководства на БАИТ, посочи Траянов, след като беше избран на поста.

Като основни приоритети на асоциацията по време на мандата си, той посочи работата по темите образование и развитие на пазара.

„Обществата в 4-та индустриална революция искат персонализирано образование. Не бива да толерираме система, която от деца с различни таланти прави унифицирани еднотипни кутийки.“ Множество фирми, включително и наши членки, реализират проекти и инициативи за съвременно образование, отличаващо се с гъвкавост и персонализация, поясни той. „Това, което ние можем да направим като браншова организация, е да разпознаем съществуващите добри практики, да застанем зад тях, да ги промотираме, за да бъдат оценени и подпомогнати от обществото.“

БАИТ ще работи и по отношение на развитието на пазара, заяви още Огнян Траянов. „От една страна, чрез сътрудничество с браншови камари от други сектори на икономиката, да се дава  възможност ИТ компаниите да покажат конкретни предложения за фирмите от съответния сектор, с които те да повишат конкурентоспособността си. От друга страна, чрез специализирани събития и форуми асоциацията следва да работи за информираността относно актуални възможности и изисквания, които засягат всички. Например, за новия европейски регламент за защита на личните данни (GDPR). Не на последно място, когато говорим за пазара, трябва да имаме една конкурентна среда, добави той, като посочи, че БАИТ следва да създава правилата, а не да решава казуси.

Новият управителен съвет на БАИТ се състои от 13 души в следния състав:

 

1.      Огнян Траянов, ТехноЛогика ЕАД– Председател;

2.      Петър Иванов, Солитрон България ООД;

3.      Николай Аврамов, Парафлоу Комуникейшънс ООД;

4.      Елена Маринова, Мусала Софт АД;

5.      Лили Радева, Акт Софт АД;

6.      Стоян Боев, Интерконсулт България ООД;

7.      Наталия Футекова, И Ар Пи България ООД;

8.      Димитър Димитров, Д. Димитров ЕООД;

9.      Радослав Гайдарски, Ъпнетикс АД;

10.    Светозар Илиев, Алтерко Роботикс ЕООД;

11.    Бойко Яръмов, Телерик Академия ООД;

12.    Николай Ангов, Инолед ООД;

13.    Весела Калъчева, изпълнителен директор, БАИТ.

Общото събрание на БАИТ избра и Контролен съвет с мандат 2017-2019 г., като за председател отново бе избран Теодор Захов.

1.      Теодор Захов, Биотим софтуер ООД – Председател;

2.      Милчо Боров, Кантек ЕООД;

3.      Николай Илиев, Некст Лаб ЕООД;

4.      Веселин Тодоров, Сиела Норма АД;

5.      Ирина Радоева, Апис Христович ЕООД;

6.      Петър Стефанов, Фрекълз ЕООД;

7.      Йордан Йорданов, Контракс АД.

 

 

Общото събрание благодари за успешната работа на Петър Иванов, Солитрон България АД, който бе начело на организацията два последователни мандата.

Още БАИТ Новини