• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

Остава 1 седмица до крайния срок за регистрация за конкурса „Наградите на БАИТ” за 2016 г.

Категорията „Журналистически принос“ продължава да е най-оспорваната

35 регистрации са направени в конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2016г. 7 дни преди крайния срок за участие.

Категорията „Журналистически принос“ продължава да е най-оспорваната от всички категории с 9 участника до момента, след нея с 7 кандидатури се нарежда Образователната награда.

Регистрацията за участие в конкурса ще бъде отворена до 24.00 ч. на 16 януари 2017 г. включително. 

Кандидатстването е безплатно.

В конкурса могат да участват всички компании от ИКТ бранша, регистрирани съгласно българското търговско право, както и български институции, организации, ученици и студенти.

За 6-ти път БАИТ ще връчи награди в 12 категории за принос в развитието на информационните и комуникационните технологии, като традиционно победителите ще получат плакети и грамоти, както и парични награди. Те са под формата на ваучери, срещу чиято стойност победителите в конкурса имат възможност да закупят стоки или услуги от компании-членове на БАИТ.

Припомняме, че тази година организационният комитет направи промени в категориите и регламента на конкурса, които да отразят бързото развитие на ИКТ индустрията.

Съгласно промяната в регламента за Специалната награда няма да се подават кандидатури и тя ще се връчва по решение на журито чрез вътрешни номинации.

Бяха въведени 2 нови категории: вЗначителен корпоративен ИКТ проект“ могат да кандидатстват  както ИКТ проекти на български не-ИКТ компании, така ИКТ проекти на ИКТ компании за техни клиенти в България или чужбина. В категорията Internet of Things ще бъдат отличени разработени и действащи проекти или продукти в областта на Интернет на нещата, създадени от или с активното участие на български личности или екипи.

С цел подкрепа и стимулиране на активността на младото поколение БАИТ реши да разшири досегашната категория „Студентска награда“ – в „Младежка награда“ могат да участват и ученици, които имат създадена собствена разработка или продукт въз основа на ИКТ.

Изданията на конкурса на „Наградите на БАИТ“ през последните 4 години се проведоха под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев, като пълна информация за предишните издания и за победителите в отделните категории по години може да се види тук.

Регистрационната форма, регламентът на конкурса и предложенията за спонсорите са публикувани на сайта на наградите.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония през м. февруари 2017 г.

Конкурсът и церемонията за връчване на „Наградите на БАИТ” за 2016 г. се провеждат с подкрепата на:

  Златен спонсор: Sofia Airport Center

Сребърни спонсори: Майкрософт България, Банка ДСК, Телелинк, Лирекс и TELUS International Europe

Със съдействието на Община Бургас

Бронзови спонсори: Smart center–Бургас и Апис Европа

В партньорство с: БНТ, БТА, БНР, IDG.bg, Computerworld, Computer, Teacher.bg, TechNews, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Национално сдружение на общините в Република България, Sofia Tech Park, Национален център за безопасен интернет, Junior Achievement България, Innovation Starter, LAUNCHub Ventures, Eleven, Start it Smart, b2b Media, бгПРЕДПРИЕМАЧ, SocialEvo, Digital Europe и EventsMedia.bg. 

Още БАИТ Новини