• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

От 10 до 20 март в ТУ София ще се проведе BEST Engineering Week 2014

Четвъртото му издание ще бъде в рамките на проекта „E-skills for jobs 2014”, чийто изпълнител за България е БАИТ

BEW e проект на студентката организация BEST София, който дава възможност за среща на студенти и компании, потенциални бъдещи техни работодатели.

В рамките на седмицата ще се проведат инженерни състезания, в които са поканени да участват студенти от цялата страна. Те следва да се регистрират, като попълнят формуляр за участие на http://eweek.bestsofia.org/2014applyform/. Одобрените кандидати ще формират отбори от по 3-ма или 4-ма души.

Състезанията ще са в две категории, даващи възможност на студените да покажат практическите и теоретичните си умения. Темите на състезанията се задават от компаниите-спонсори на събитието.

Към момента компаниите, заявили участие са: Stanga One, Булгартабак, Jhonsan Controls, Ontotext, Aurubis, Uni Credit Bulbank, SAP Labs Bulgaria, Vivacom, Melexis, Scania, Schneider Electrics.

Състезанията ще бъдат чудесна възможност за студените да се срещат директно с представители на желана от тях компания и да обсъдят възможностите за стаж и по нататъшно кариерно развитие в нея.

На закриването, което ще бъде в 12-ти блок на ТУ София, ще се проведе и Companies’ Night, където студенти и компании ще имат възможност да се срещат в непринуден разговор. Очаква се над 140 студенти да посетят BEST Engineering Week 2014.

Все още има свободни позиции за Companies’ Night  и още компании могат да се включат. Също студентите могат да бъдат подкрепени и от компании от хранително-вкусовата промишленост, при желание от тяхна страна.

За повече информация компаниите могат да се свържат с BEST София на: lbgsofia@best.eu.org или с Антония Йорданова, ПР координатор на BEST Sofia на тел.: +359 899 31 81 74 и e-mail: aiordanova11@gmail.com.

 

 За проекта E-skills for jobs 2014

Това е проект на Digital Europe и EuropeanSchool.net, който се реализира едновременно във всички страни-членки на ЕС. Изпълнител за България е БАИТ.

 

DIGITALEUROPE (www.digitaleurope.org) – Асоциацията на дигиталната индустрия в Европа. Сред членовете й са 56 от най-големите глобални IT корпорации, телекоми и компании за потребителска електроника, както и 35 национални асоциации, сред които и Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ). Десетте хиляди компании, членуващи в организацията, осигуряват над 2 млн. работни места и генерират годишен оборот от над 1 трлн. евро.

EuropeanSchool.net (www.europeanschoolnet.org) е мрежа от 30 европейски министерства на образованието, със седалище в Брюксел. Като организация с нестопанска цел , тя се стремим да въвеждат иновации в преподаването и ученето на ключови заинтересовани страни: министерства на образованието , училища , учители, изследователи и индустриални партньори.

Grand Coalition for Digital Jobs е партньорство с множество заинтересовани страни, водено от Европейската комисия за справяне с липсата на умения в областта на ИКТ и с наличието на няколко стотин хиляди вакантни работни места , свързани с ИКТ. За повече информация вижте https://ec.europa.eu/digital-agenda/en/grand-coalition-digital-jobs-0 и следвайте Twitter hashtag # gc_eu

 

                                                                Гранд коалишън

 

Още БАИТ Новини