• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

Първи кандидатури в конкурса „Дигитални новатори в образованието“

По традиция кампанията и церемонията по награждаването се провеждат под патронажа на Министъра на образованието и науката

Подадени са първите 8 кандидатури в конкурса за учители „Дигитални новатори в образованието“. Заявките бяха получени почти веднага след обявяването на началото на тазгодишната надпревара. Най-активни са преподаватели от малки населени места – с. Желю Войвода (общ. Сливен), с. Устина (общ. Родопи), с.Чешнегирово (общ. Садово), от големите – Плевен и Русе.

Първите кандидатури са в категориите „Технологични иновации“ – 1, „Качествено учебно съдържание“ – 6 и „Принос за качествено изграждане на STEM център – 1. За категорията „Практическа насоченост на преподаването по информационни технологиивсе още няма постъпили заявки.

В конкурса могат да участват всички учители, включително помощник-учители, обучаващи ученици от 1-ви до 12-ти клас по всички учебни дисциплини, включени в учебните програми на МОН.

Регистрацията в конкурса става чрез подаване на Формуляр за кандидатстване, достъпен на сайта на БАИТ.

Краен срок за регистрация: 26.05.2023 г. до 17:00 ч.

В подкрепа към кандидатурите:

Ще се приемат линкове към мнения, референции, коментари от ученици и родители във Facebook, LinkedIn, учебни платформи, получени по имeйл, резултати от тестове, видео материали, линкове към материали и видео материали.

Журито, което включва членовете на Управителния и Контролния съвети на БАИТ, ще отличи най-добрите кандидатури от 1-во до 3-то място във всяка от четирите категории.

Победителите ще бъдат отличени на официална церемония в ТехноМеджикЛенд на 27.06.2023 г.

Спонсори на конкурса:

 Кейсием, VMware България, Акронис България, Есри България, ТехноЛогика, Дейта плюс, Интер Карс България

В партньорство с:

Bloomberg TV Bulgaria, DevStyler, Karieri.bg, Uchi.bg, EduTechFlag, Учители.бг, Teacher.bg, Digitalk 

Още БАИТ Новини