• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

Победителите в конкурса „Наградите на БАИТ” за 2013

Вчера, на официална церемония в Гранд Хотел София, БАИТ раздаде българските ИТ Оскари за 2013 г. в 11 категории.

Церемонията се проведе под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев, който връчи специалната награда на отбора по математика от СМГ „Паисий Хилендарски”.

Събитието се проведе в рамките на европейския проект „E-skills for jobs 2014”, чийто изпълнител за България е БАИТ. Това е проект на Digital Europe и EuropeanSchool.net

Гост беше и Джон Хигинс, Генерален Директор на Digital Europe – Асоциацията на дигиталната индустрия в Европа. Той връчи наградата в категория „Бизнес иновативност” на „Онтотекст” АД.

Другите победители по категории са:

 

Студентка разработка – в тази категория, както миналата година, бяха излъчени двама победители:

 

Десислав Кузманов, студента от IV курс  в Минно-Геоложкия Университет „Св. Иван Рилски“ – 

– екип от студенти: магистърът, първи курс от Софийски университет „Св. Климент Охридски“  – Тодор Михайлов, докторантът от Технически университет – София –  Виктор Главев и бакалавърът от четвърти курс на Технически университет – София – Момчил Хардалов

 

Образование –  Уча.се

Журналистически принос – БНТ за Предаването „Неделя х 3”

Държавна администрация – Национален осигурителен институт

Общинска администрация – Община Банско

STARTUP компания – Фармхопинг ООД

E-business – Мелън АД за Hotels 4D

Мобилно решение – БОРИКА – БАНКСЕРВИЗ АД за Mobb

Корпоративна и социална отговорност – Мусала Софт АД за CodeIT.

 

Тази година журито реши да връчи почетни грамоти /общо 47/ на националните отбори по Информатика; Математика; Математическа, компютърна и приложна лингвистика, Информационни технологии и на техните ръководители, донесли много радост и гордост на страната ни с медалите, получени на международни олимпиади през 2013 г. Грамотите връчи Елена Маринова, председател на Комисията по образование на БАИТ.

Много голям беше интереса към конкурса тази година. До крайния срок за регистрация бяха подадени 129 кандидатури. За сравнение с предишните му издания – за 2012 г. – 74 кандидатури, за 2011 г. – 34.  http://bait-awards.bg/Participants/

Журито отчете, че имаше много силни кандидатури в областта на разработването на игри и реши за следващата година да въведе нова категория за гейм разработчици.

Чрез този свой проект БАИТ иска да подкрепи и уважи всички личности, институции и компании, които със своя професионализъм, иновативност и активна гражданска позиция са дали своя принос през 2013 г. за развитието на информационните и комуникационни технологии.

Конкурсът и церемонията за връчване на „Наградите на БАИТ” за 2013 г. се проведоха с подкрепата на:

Генералните спонсори: VMWare, Майкрософт България и Cisco.

Спонсорите: SAP Labs България и EMC.

В партньорството с: БНТ, БНР, БТА, Bulgaria On Air TV, IDG.bg, Computerworld, Computer, Teacher.bg, TechNews, Diploma.bg, Национален център за безопасен интернет, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Националното сдружение на общините в Република България, LauncHub и StartUP.

Още БАИТ Новини