• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

Победителите в шестия кръг на състезанието по програмиране за ученици – CodeIT

Шестият кръг се проведе в рамките на проекта „E-skills for jobs 2014”, чийто изпълнител за България е БАИТ

На 12 април се проведе 6-тият кръг от състезанието по програмиране за ученици CodeIT.Той се оказа голямата развръзка, която определи участниците във финала на конкурса по програмиране CodeIT, сезон 2013-2014. Финалът ще се проведе на 12 май, а най-добрите ще бъдат наградени от Президента на Република България на официална церемония, която ще се проведе в Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи“.

 

Участниците в големия финал се определят от шест задочни online кръга на състезанието. Шести кръг (СПРИНТ) на конкурса по програмиране CodeIT се организира в партньорство с Българската асоциация за информационни технологии (БАИТ) и е в рамките на европейския проект „E-skills for Jobs 2014“, чийто изпълнител за България е БАИТ.

 

Победителите в него са – Владислав Харалампиев от София; Румен Христов от Шумен и Момчил Пейчев от Варна.

 

Привидно лесните задачи затрудниха лидерите във временното класиране, а една от петте задачи е събмитната от 20 регистрирани потребители и решена правилно само от Владислав Харалампиев. Кръгът мобилизира и състезатели, които до момента не бяха показали пълния си потенциал и те успешно попадат на челните места в решаващия кръг.

 

Любопитно е участието на Румен Христов – „Златен Румен“ (Massachusetts Institute of Technology, II курс) – дългогодишен състезател, втори на международната олимпиада 2010 и трети в ранглистата по медали от международната олимпиада за всички времена. Той се включи изненадващо именно в последния шести кръг и въпреки че стартира 30 мин. по-късно успя да се класира втори в класирането на кръга.

 

Наградите в VI кръг са осигурени от стейкходърите на проекта „E-skills for Jobs 2014“-   Сиела Норма, Сентио, Фрекълз и Представителството на ЕК в България. Първите трима в класирането ще получат и специални грамоти за участие в проекта.

 

Всичко за проекта „E-skills for Jobs 2014“ в България и Европа можете да научите тук http://idg.bg/eskills2014  

 

 

Още БАИТ Новини