• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

Ползотворни контакти на БАИТ с водещи ИКТ фирми в Индия – 20.09.2007 г.

БАИТ в Индия

БАИТ ОСЪЩЕСТВИ ПОЛЗОТВОРНИ КОНТАКТИ С ВОДЕЩИ ИКТ ФИРМИ В ИНДИЯ
 

20 септември 2007, София. Председателят на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) г-н Боян Бойчев осъществи редица перспективни контакти за развитие на сътрудничеството в областта на информационните и комуникационни технологии с водещи индийски фирми и организации. Това бе осъществено по време на посещението му като член на официалната българска делегация, водена от министър-председателя Сергей Станишев в Индия. Миналата седмица премиерът беше на 5-дневно държавно посещение в страната.
 
Като ръководител най-голямата браншова организация в сектора г-н Бойчев представи възможностите за междуфирмено сътрудничество по време на българо-индийския бизнес форум, организиран от водещите индийски търговски палати, „Федерацията на индийските търговски и промишлени камари” (FICCI) и „Конфедерация на индийската промишленост” (CII). Основно внимание в рамките на деловите срещи и разговори бе обърнато на засилване на двустранния търговско-икономически обмен, за привличане на инвестиции и разширяване на българското присъствие в Индия и съседните на нея държави.
 
Осъществените контакти на БАИТ с водещи фирми в Индия са необходима и важна стъпка във взаимен интерес за създаване на условия за обмен на проекти, програми и съвместен бизнес в сферата на информационните и комуникационните технологии.
 
Председателят на БАИТ г-н Боян Бойчев осъществи ползотворни контакти и с втората по големина на Европейския пазар софтуерна фирма „Инфосис”, чиито приходи на стария континент за миналата година възлизат на 815 млн. щатски долара. Положено бе началото за сътрудничество и с телекомуникационната компания „Съдърланд”, която възнамерява да инвестира в образованието на български студенти. Тя подготвя и откриването на първия си в Европа информационен център с консултантска насоченост, който ще бъде разположен в България.
 
Почерпен бе и изключително полезен опит по отношение на политиката на индийската държава за стимулиране на развитието на софтуерната индустрия, област, в която страната вече е световна сила, а също и за производството на компютърни продукти и компоненти.
   
 
Ул. Мизия 7, София 1124, Тел: 946 15 13, Факс: 946 14 51,
E-mail: bait@bait.bg

 

Още БАИТ Новини