• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

Президентът на Р България г-н Георги Първанов връчи годишната награда за иновативна компания на Орак Инженеринг

24 февруари 2009 г., София: Орак Инженеринг, член на БАИТ, получи приза за иновативно предприятие на годината. Награждаването бе извършено от президента на Р България Георги Първанов в присъствието на официални представители на Европейската комисия , Световната банка и българското правителство.

Наградата е за иновативната софтуерна платформа ОРАК R5, която от 3 години се разпространява във всички балкански държави, а от миналата година в САЩ, Русия и близкия изток. Платформата предоставя решения за търговски, туристически и производствени предприятия, като концентрира информационните и бизнес процеси и предоставя гъвкава среда за оптимизиране на дейността на локални и глобални компании.

 

Управителят на ОРАК Инженеринг Красимир Стоянов получи поздравленията лично и от официалния представител на правителството на форума вицепремиера Миглена Плугчиева. Г-жа Плугчиева заяви: „Радвам се че именно компания от IT сектора на България спечели тазгодишния приз за иновативно предприятие. В условията на световна и финансова икономическа криза ние разчитаме на това този бранш да запази импулса на иновативното развитие на българския бизнес”

Още БАИТ Новини