• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

Проектът „Европейска седмица на е-уменията 2012” награди в гр. Варна младежи, завършили дистанционно онлайн-обучение по безопасен Интернет

На 09.02.2012 г. в гр. Варна в рамките на Проекта „Европейска седмица на е-уменията 2012” бяха наградени 10 ученици от местни гимназии, завършили успешно онлайн обучение по безопасен Интернет.

 Наградите бяха осигурени от „Хай Компютърс“ ЕООД– изключителен представител на производителя на антивирусната програма NOD32, ESET, за България. Всеки от наградените получи 1-годишен лиценз за ESET NOD32 Antivirus.  

 Обучението е в рамките на проекта „Програма за превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора” в частта „Безопасен Интернет”. През юни 2011 г. Община Варна, Дирекция „Превенции” и Националният център за безопасен Интернет при Фондация „Приложни изследвания и комуникации” стартираха пилотно дистанционно онлайн-обучение за младежи по безопасен Интернет.

Обучението е единствено по рода си в България, насочено към придобиване на познания от младите хора, споделяне на наученото от тийнейджърите с техни връстници по метода „връстници обучават връстници”, залагайки на младежката инициативност и отговорност.

Технически уеб базираната платформа на обучението е осигурена от фирма „Резонанс ООД”.

В съдържателен план трите нива на обучението бяха разработени от екип на Националния център за безопасен Интернет – стейкхолдър по проекта „Европейска седмица на е-уменията 2012” .

Успешно завършилите трите нива младежи получиха от заместник – кмета на Община Варна доц. Христо Бозев сертификат: „Експерт по онлайн безопасност”. Националният център за безопасен интернет ще им осигури възможността да са консултанти на връстница в Българската линия за онлайн безопасност – БЛОБ.

Отличените младежи – консултанти и обучители на връстници – са:

1. Цветомир Светославов Аврамов от МГ „Д-р Петър Берон”

2. Петър Маринов Даскалов от МГ„Д-р Петър Берон”

3. Петър Вълчев Иванов от ГПЧЕ „Йоан Екзарх”

4. Янина Артюн Киркорян от VII СОУ „Найден Геров”

5. Ива Владимирова Митева от ГПЧЕ „Йоан Екзарх”

6. Симеон Валентинов Петров от ГПЧЕ „Йоан Екзарх”

7. Йоанна Илиева Самоходова от МГ „Д-р Петър Берон”

8. Стефан Георгиев Соколов от I ЕГ

9. Диляна Пенкова Стоянова от ГПЧЕ „Йоан Екзарх”

10. Александра Филчева Филева от ГПЧЕ „Йоан Екзарх”

 

   111121_E-skills_finalLOGO.png                              logo_EC_EN_HRes.jpg

Още БАИТ Новини