• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

Пролетна среща на компаниите, членуващи в БАИТ – Боровец, 7-8.06.2013

На 7 и 8 юни в Боровец се проведе пролетната среща на компаниите, членуващи в БАИТ.

В нея взеха участие представители на следните компании – Фадата, Елтрейд, Компютър 2000, Ко Мат, Солитрон, Интерконсулт България, Мусала Софт, Винтех, Нимеро, както и ИБ на БАИТ. Също по покана на БАИТ, в срещата взеха участие и представители на Американския университет в България /АУБ/, сред които и трима професори от департамента Компютърни науки – проф. Джон Галетли, проф. Димитър Христозов и проф. Волин Карагьозов.

 

Семинарната част включваше 3 презентации:

– „Възможности за българските ИТ компании за позициониране на турския пазар, турската политика в тази област, контакти с турски ИТ фирми” с гост-лектор Тошко Томов, Ръководител на службата по търговско-икономическите въпроси, Генерално консулство на Република България в Истанбул, Република Турция.

– „6-те грешки при един процес на М&А”, представена от Калоян Кирилов, управляващ партньор в Синерджи груп.

– „Иновации в образованието”, изнесена от Кирил Русев, управител на Нимеро ООД;

 

Първите две презентации са публикувани на сайта по-долу. Кирил Русев направи демонстрация на образователния продукт Jumpido, предназначен за обучение по математика на ученици от първи до четвърти клас. Видео от демонстрацията можете да видите на страницата на БАИТ във Фейсбук.

 

Всички презентации бяха много интересни и доказателство за това бяха многобройните въпроси, отправени към лекторите.

 

След тях се проведе среща с представители на АУБ във връзка с проекта по ОП „Развитие на човешките ресурси”, по който БАИТ е партньор на университета. Започва първата фаза на проекта по създаването на 7 нови курса в учебните програми на департамент Компютърни Науки, в който процес ще участват експреси от ИТ бизнеса.

 

Неформалната част на срещата се проведе 7 юни в ресторанта на Хотел „Алпин”.

 

Още снимките от срещата може да разгледате на страницата на БАИТ във Фейсбук: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.465427330198786.1073741827.129630623778460&type=1

Още БАИТ Новини