• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

Проведе се есенната среща на компаниите, членове на БАИТ

На 30.10.2013 г. се проведе вече традиционната есенна среща на компаниите членове на БАИТ.

Тази година, нейният формат беше вечеря и специално поканен гост-лектор. Първият гост-лектор в новия формат беше евродепутатът Ивайло Калфин.

Срещата се откри от Петър Иванов, Председател на УС на БАИТ, който посочи, че желанието на УС е и за в бъдеще да се канят лектори по теми, интересни за ИКТ бранша.

Г-н Калфин говори по темите: защитата на критичната информационна инфраструктура – постижения и предстоящи стъпки за постигане на сигурност в международното кибернетично пространство, по която той е главен докладчик в Комисията по промишленост, изследвания и енергетика на ЕП, както и за директивата за изменение на Директива 2003/98/ЕО за повторната употреба на информацията в обществения сектор (т. нар. отворени данни), информационната сигурност, широколентов интернет и за цифровия дневен ред (Digital Agenda 2020). Обърна внимание как прилагането на тези директиви ще се отразят на бизнеса.

След краткото му експозе, той отговори на множество въпроси, поставени от страна на представителите на компаниите.

В тазгодишната есенна среща се включиха представители на следните компании, членове на БАИТ – Апис, Кантек, Интерконсулт България, Солитрон, Сиела, Акт Софт, Мусала Софт, Майкрософт България, Парафлоу Комуникейшънс, Ай Би Ес България, Мнемоника, Атласком, Ксерокс, както и гости от Леново и Сирма.

В срещата участие взе и Горан Готев, сътрудник на Ивайло Калфин в офиса в Брюксел.

Вечерята се проведе в ресторант АмстердамЪ и беше придружена от винена дегустация на вина от серията Елементс, осигурени от Домейн Бояр.

Още БАИТ Новини