• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

Рекорден брой регистрации за 12-те категории на конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2015г.

Кампанията и церемонията се провеждат под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев

146 кандидатури от 108 личности, институции и компании бяха подадени до крайният срок за регистрация 24.00ч. на 12 януари. За сравнение с миналогодишното издание, когато се получиха 130 кандидатури от 92 личности, институции и компании.

Това 5-то издание на конкурса отбелязва рекорден общ брой регистрации, което е безспорно доказателство за нарастващия интерес към „Наградите на БАИТ“, както и продължаващото възходящо развитие на ИКТ сектора в страната.

Сред най-оспорваните категории тази година са Образователна награда, в която кандидатстват 22 образователни проекта и инициативи, разработени както от учебни заведения, така и от частни компании, които се нуждаят от квалифицирани кадри и провеждат собствени обучения. 

На второ място по брой заявки – 18, е категорията Държавна администрация, в която се конкурират различни електронни услуги за гражданите, интегрирани информационни системи, софтуерни продукти за подобряване на работата на администрациите. 

На трето място по брой подадени регистрации – 15, се нарежда Специалната награда, в която се конкурират успешни бизнес решения, приложени в практиката, както и инициативи, които са допринесли за развитието на ИКТ в страната.

15 са и претендентите за категория Бизнес иновативност, където сили мерят изключително разнообразни проекти, които реализират прилагането на ИКТ в различни сфери – от медицинската диагностика до поздравителни картички и билети за градски транспорт.

Изключително силна тази година е и категорията Журналистически принос, където 13 представители на печатни медии, радио и телевизия и интернет издания се включиха със свои материали по актуални за ИКТ сектора теми.

Предстои оценяване на подадените проекти от журито, след което ще бъдат известни и номинациите в отделните 12 категории.  

Победителите в 12-те категории ще бъдат обявени на официална церемония, която ще се проведе на 23.02.2016 г. в София Тех Парк.

Тази година евродепутатът и посланик на електронните умения Ева Паунова ще награди по един представител на победителите в 12-те категории от конкурса с работно посещение в Брюксел. Отличените победители ще посетят европейските институции в Брюксел като в рамките на визитата ще имат възможност да проведат работни срещи на високо ниво с представители на ЕК, евродепутати и неправителствени организации, активни в оформянето на регулаторната рамка на Дигитална Европа.

Освен статуетките и грамоти, всички победители в конкурса получават и парични награди под формата на ваучери, срещу чиято стойност имат възможност да закупят стоки или услуги от компании, членове на БАИТ.

5-тото издание на „Наградите на БАИТ“ се провежда в рамките на кампанията eSkills for Jobs 2015-2016, която цели да повиши осведомеността на гражданите за нуждата от подобряване на електронните им умения. Инициативата се реализира едновременно в 21 държави на ЕС, като БАИТ е изпълнител за България. На национално ниво инициативата обединява 9 eSkills посланици, сред които евродепутатът Ева Паунова, вицепремиерът Ивайло Калфин, Анна-Мари Виламовска, съветник в президентството, както и представители на бизнеса.

Пълна информация за предишните 4 издания на „Наградите на БАИТ“ и кои са победителите в отделните категории по години може да се види тук.

Конкурсът и церемонията за връчване на „Наградите на БАИТ” за 2015 г. се провеждат с подкрепата на:

Сребърни спонсори: Майкрософт България и VMWare

Бронзови спонсори: Солитрон България, Контракс и Леново България

В партньорство с: БНТ, БТА, БНР, IDG.bg, Computerworld, Computer, Teacher.bg, TechNews, Digital Europe, Национален център за безопасен интернет, Националното сдружение на общините в Република България, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Sofia Tech Park, Студентска организация BEST София, IT JOBS, Junior Achievement, b2b Media, LauncHub, Eleven, StartUP, Start it Smart, бгПРЕДПРИЕМАЧ, The Founder Institute, Innovation Starter и SocialEvo.

Още БАИТ Новини