• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

Симеон Данков отговори на въпроси на ИТ бранша на среща-дискусия, организирана от БАИТ

Проведе се срещата-дискусия „Реалните инструменти на е-управлението – ролята и мястото на ИКТ бранша в осъществяване на работещо е-правителство”, организирана от БАИТ в рамките на BAIT WEEK 2011.

 

Вчера, в Хотел Шератон се проведе среща-дискусия „Реалните инструменти на е-управлението – ролята и мястото на ИКТ бранша в осъществяване на работещо е-правителство”, организирана от БАИТ в рамките на BAIT WEEK 2011.

В публичната дискусия между представителите на държавната администрация и ИКТ бранша се търсиха решения и отговори на въпроси като как се случва координацията между администрацията и ИКТ бизнеса в момента; дали и как държавният бюджет отразява приоритета на въвеждането и развитието на е-управлението у нас. Могат ли оперативните програми финансово да подпомогнат реализацията на е-управлението у нас и да разширят капацитета на ИКТ бизнеса? Близо ли сме до пускането на ОП „Информационно общество”/ИКТ, която да финансира дейностите по стратегията за е-управление и да позволи по-бързата й реализация в дълбочина?

На тези въпроси и на въпросите на гостите в залата отговориха Заместник министър-председателят, председател на Съвета по административна реформа и министър на финансите Симеон Дянков, заедно с Томислав Дончев, министър по управление на средствата от ЕС и Първан Русинов, заместник-министър на транспорта информационните технологии и съобщенията.

Сред специалните гости на дискусията бяха още Цветан Стоевски, главен директор, главна дирекция „Конкурентоспособност и иновации”, ИАНМСП, Валери Борисов, директор на дирекция „Електронно управление“, МТИТС, Марин Кавръков, областен управител, ОА Сливен, Александър Йоловски и Филип Крумов, ОПАК, Министерство на финансите, както и Георги Ранделов, изпълнителен директор, Майкрософт България, Цветан Мутафчиев, изпълнителен директор, Телелинк ЕАД и Атанас Добрев, Главен финансов директор, Виваком.

Модератори на двете тематични дискусии бяха Теодор Захов, Председател на УС на БАИТ и Георги Брашнаров,  Председател на УС на БАСКОМ.

Срещата премина при много голям интерес от страна на представителите на държавната администрация, ИКТ Бранша и медиите. Гостите в залата бяха над 120, а представители на 14 медии отразиха събитието.

Обобщената информация от дискусията е публикувана в зоната за членове.  

 

 

Още БАИТ Новини