• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

Среща на БАИТ с южнокорейската компания SK C&C

Срещата се проведе по покана на южнокорейската компания SK C&C, получена в БАИТ чрез МИЕТ. Такава покана е била отправена още и към КРИБ и БАСКОМ, затова формално домакин на срещата беше КРИБ.

Срещата се ръководеше от българска страна от Георги Ранделов, зам.-председател на УС на КРИБ и председател на Комитет „ИКТ и е-управление”. От страна на БАИТ участие взеха Стоян Боев, зам.-председател на УС на БАИТ и Весела Калъчева, изпълнителен директор. БАСКОМ беше представена от Филип Мутафис, член на УС. Присъстваха още представители на компаниите Фадата, Дримикс и Елитсис.

От страна на  SK C&C участваха Квин Кюнг, генерален мениджър за Америка и Европа, и Киоун Лии, маркетинг мениджър. В срещата участваше и Маргарита Великова, КОТРА.

Корейските представители представиха компанията и направленията, в които работи. Подчертаха, че политиката им е да се търсят пазари извън Южна Корея. Към момента имат реализирани проекти в Монголия, Азербайджан, Туркменистан, ОАЕ. Имат интерес към Източна Европа – България, Полша и Чехия.

Интересите им са по посока на разработване на съвместни проекти в областта на е-транспорта, е-университета, е-здравеопазване.

Тъй като са работили с български компании по предишни проекти в железопътната транспортна система, биха искали да продължат със съвместни проекти с български партньори и да мултиплицират тези решения и в други страни на Източна Европа.

Корейските представители ще изпратят до участниците в срещата по-подробна информация за проектите, по които търсят партньорство. Те се обгърнаха с молба към асоциациите да бъдат контактните точки между тях и българските ИТ компании.

Още БАИТ Новини